Lams stoofpotje met geroosterde peentjes en kruidenpuree

 

Lams stoofpotje met geroosterde peentjes en kruidenpuree

Naoberkrat recept week 18
No ratings yet
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • 1 eetlepel mayonaise
  • Scheutje melk
  • klontje boter
  • peper en zout
  • neutrale olie
  • 1 glas rode wijn
  • hapjespan
  • bakpan
  • Ovenschaal
  • kookpan
  • dunschiller
  • keukenmes
  • Snijplank
  • hete lucht oven

Ingredi├źnten
  

Voor de stoofpot

  • 1 potje fond uit Eetwinkel van Mien in Doetinchem
  • 200 gram lamspoulet uit t Woold bij Winterswijk
  • 1 stuks prei van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 tenen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • ┬Ż theelepel komijn uit de keuken van Eetwinkel van Mien

Voor de puree

  • 600 gram aardappel van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 stuks sjalot van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 klein bosje bieslook van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Voor de penen

  • 10 stuks bospeen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1/2 theelepel komijn uit de keuken van Eetwinkel van Mien

Instructies
 

Voor de stoofpot

  • Verwarm de oven voor op 120 graden
  • Peper en zout het vlees, verwarm een hapjespan en bak hierin het vlees goudbruin.
  • Maak de ui en knoflook schoon. Snijd de ui en prei in fijne ringen en snijd de knoflook door de helft. Voeg dit bij het vlees en laat dit mee kleuren.
  • Blus het vlees in txde pan met de rode wijn en laat dit vrijwel helemaal weg reduceren.
  • Voeg de fond toe met de komijn en vul het potje nogmaals met kraanwater en voeg deze ook toe, breng het geheel aan de kook en sluit dit af met een deksel en laat dit 120 minuten garen in de oven.

Voor de penen

  • Was de penen grondig en verwijder het loof maar laat 1 cm zitten, en maak ze goed droog
  • Verwarm een bakpan en rooster de penen goudbruin in de bakpan en breng ze over in een ovenvaste schaal, breng dit op smaak met de komijn, peper en zout en een scheutje olie en rol de peper hier goed doorheen. laat de penen ook 120 minuten meegaren in de oven

Voor de puree

  • Schil de aardappels, en was ze grondig, snijd ze in 4 delen, zet ze onder met koud water met een snuf zout en breng de aardappels snel aan de kook en laat ze afgedekt met een deksel rustig gaar koken.
  • Maak ondertussen de sjalot schoon en snijd deze in super fijne blokjes.
  • Snijd de bieslook in fijne ringen.
  • Giet de aardappels af en maak deze aan met de boter, melk en mayo.
  • Meng de kruiden door de puree en breng deze eventueel op smaak met peper en zout.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!