Kofte van gekruid dubbeldoel-gehakt met gevulde zoete peper en een frisse quinoa salade met yoghurt-tuinkers-saus

Naoberkrat recept week 23 Kofte van gekruid dubbeldoel-gehakt met gevulde zoete peper en een frisse quinoa salade met yoghurt-tuinkers-saus

Kofte van gekruid dubbeldoel-gehakt met gevulde zoete peper en een frisse quinoa salade met yoghurt-tuinkers-saus

Naoberkrat recept week 23
No ratings yet
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • vuurvaste ovenschaal
  • kookpan
  • keukenmes
  • Snijplank
  • Mengkom
  • staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten
  

Inhoud Naoberkrat

    Voor de quinoa

    • 150 gram biologische quinoa van landgoed Velhorst uit Lochem
    • 1 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
    • 1 stuks het groene loof van de bosui (de onderkant gebruiken we voor de salade) van groentekwekerij Smits uit de Heurne
    • 2 stuks snack komkommer van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

    Voor de Kofte

    • 200 gram gehakt van de dubbeldoelkoeien van IJsboerderij de Steenoven uit Hummelo
    • 1 stuks rode peper van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
    • 1 stuks het witte gedeelte van de bosui (het groene loof gebruiken we voor de köfte) van groentekwekerij Smits uit de Heurne
    • 1 stuks ei van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
    • 1 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne

    Voor de gevulde peper

    • 2 stuks zoete peper van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
    • 1 stuks geitenkaas van geitenboerderij de Brömmels uit ‘t Woold

    Voor de Yoghurt tuinkerssaus

    • 200 ml yoghurt van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
    • 1 bakje tuinkers van groentekwekerij Smits uit de Heurne

    uit eigen keukenkastje:

    • azijn
    • olijfolie
    • peper & zout
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 dl zonnebloemolie

    Instructies
     

    Voorbereiding:

    • verwarm de oven voor op 220 graden
    • was alle groenten onder stromend water

    Bereiding quinoa

    • Spoel de quinoa goed af en gaar deze in ruim kokend water met zout; 15-20 min tot gaar bij rustig koken.
    • Giet de quinoa af en breng deze op smaak met 1 stuks geperste knoflook, een flinke scheut olijfolie en fris hem wat op met een scheutje azijn;
    • snijd de komkommer fijn en meng deze met de in kleine ringen gesneden groene stuk van de bosui door de salade.
    • Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
    • Serveer de quinoa lauwwarm of koud bij het gerecht.

    Bereiding Kofte

    • Meng het gehakt met de de andere geperste knoflook, de rode peper, het witte gedeelte van de bosui en het ei en breng dit op smaak met zout;
    • Vorm met vochtige handen mooie ovale vormen (4 stuks per persoon) en leg deze op een bakplaat of ovenschaal ingevet met een klein beetje olie.
    • Gaar de köfte 10 tot 15 minuten op een voorverwarmde oven van 220 graden.

    Gevulde pepers

    • Snijd de twee groene peper door de helft en verwijder de kern (tip: dit gaat makkelijk door te schrapen met een lepeltje) en vul deze met de geitenkaas.
    • Vouw de pepers dicht en gaar ze 8 tot 10 minuten bij de köfte in de oven.

    Yoghurt tuinkerssaus

    • Snijd de tuinkers van het matje en pureer deze met behulp van een staafmixer of keukenmachine door 1 dl zonnebloemolie;
    • Giet de tuinkers olie onder voortdurend roeren in een dun straaltje bij de yoghurt en breng dit op smaak met wat zwarte peper en zout.

    Aan tafel:

    • Leg de gevulde paprika en de kofte op het bord, serveer daar de quinoa en de tuinkers-yoghurt saus apart bij.
    • Eet smakelijk!
    Trefwoord Naoberkrat
    Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!