Kip van de Goed Gevulde met geplette aardappel en verse tuinboontjes

Naoberkrat recept week 23 Kip van de Goed Gevulde met geplette aardappel en verse tuinboontjes

Kip van de Goed Gevulde met geplette aardappel en verse tuinboontjes

Naoberkrat recept week 23
No ratings yet
Bereidingstijd 20 min
Overtijd 25 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • Uit eigen keukenlade:
  • kookpan
  • Ovenschaal
  • vork
  • Snijplank
  • keukenmes

Ingrediƫnten
  

Uit Onze Naoberkrat:

  • 2 stuks drumsticks Van de Goed Gevulde uit Halle
  • 800 gram tuinbonen van Gert Smits van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 600 gram krieltjes van de Kruisbrink van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 bakje kipkruiden uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 1 bakje polderketchup uit de keuken van van Mien uit de winkel van Eetwinkel van Mien
  • 0,5 bosje bieslook van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 0,5 bosje dragon van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

Uit de eigen keukenkast:

  • olie om te bakken
  • peper en zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • dop de tuinbonen
  • pluk de blaadjes van de dragon en hak deze fijn
  • snijd de bieslook in fijne ringetjes

Bereiding

  • zet een pan met ruim kokend, gezouten water op en breng aan de kook
  • kook de krieltjes gedurende 12-15 minuten, tot ze goed gaar zijn
  • voeg in de laatste 3 minuten de tuinbonen toe aan de krieltjes
  • giet de krieltjes en tuinbonen af en doe deze in een ovenschaal
  • druk de krieltjes met een vork plat zodat de barsten
  • verdeel hier een scheut olie, peper en zout overheen
  • zet de ovenschaal met de krieltjes en bonen in de oven voor 20 minuten
  • leg de drumsticks in een ovenschaal en zet deze tegelijk met de krieltjes in de oven gedurende 20 minuten
  • wanneer alles klaar is, verdeel het bakje ketchup over de aardappelen en maak af met de groene kruiden
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!