Gewokte spruitjes met paprika, gember, rode peper, zoete aardappel en gerookte dubbeldoel kipworst

 

Gewokte spruitjes met paprika, gember, rode peper, zoete aardappel en gerookte dubbeldoel kipworst

Naoberkrat recepten week 50
0 van 0 stemmen
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Uit de keukenlade

  • peper en zout
  • zonnebloem olie
  • Snijplank
  • keukenmes
  • ovenvaste schaal
  • grote bakpan of hapjespan

Ingrediënten
  

  • 1 stuk dubbeldoel kip rookworst van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 200 gram zoete aardappel van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 400 gram spruiten van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuk rode paprika van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 10 gram gember blokjes uit de keuken van Van Mien
  • 1 stuk rode peper van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuk ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Instructies
 

Stap 1: Voorbereiden

  • Snijd het kontje van de spruiten en snijd ze door de helft.
  • Maak de knoflook schoon en snijd hem door de helft
  • Snijd de worst in stukjes van 1x1 cm
  • Was de zoete aardappel grondig en snijd deze in blokjes van 1x1 cm
  • Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes
  • Snijd de boven en onderkant van de peper en verwijder de zaadlijst, (weetje: wist je dat de het vlies tussen de zaadlijsten het scherpst is van de peper en niet de zaadjes zelf)
  • Schil de ui en snijd hem in dunne halve ringen
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2: Bereiding

  • Verwarm een scheut olie in de bakpan en fruit hierin de ui en knoflook in aan.
  • Voeg de gember blokjes en de peper toe en laat deze kort meefruiten, voeg de zoete aardappel toe en laat deze ook kort meefruiten en voeg dan de spruiten toe.
  • Breng het geheel op smaak met een flinke snuf peper en zout
  • Voeg een klein koffiekopje water toe, dek het geheel af met een deksel en laat dit 2 tot 3 minuten door stomen.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de rookworst en de paprika toe en giet het geheel over in een ovenschaal en laat dit 15 tot 20 minuten roosteren in de oven.
  • Controleer of de zoete aardappel voldoende is gegaard. Mocht dit niet zo zijn laat het dan nog even wat langer garen in de oven.

Tips van de chef

Tip van onze testkoker: “Begin met het schoonmaken van de spruitjes beginnen omdat dat het meeste werk is en dan eindigen met het schoonmaken en snijden van de ui. Ik had eerst de ui schoongemaakt, maar mijn ogen prikte de hele tijd tijdens het schoonmaken van de rest van de groente”
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!