Gevulde aubergine met cherry tomaat, buffelmozzarella en basilicumpesto

Gevulde aubergine met cherry tomaat, buffelmozzarella en basilicumpesto

Naoberkrat recept week 30
No ratings yet
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • normale olie
  • Ovenschaal
  • aluminium folie
  • keukenmes
  • Snijplank
  • koekenpan of hapjespan

Ingredi├źnten
  

  • 4 stuks aubergine van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 bakje cherry tomaten van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 125 gram mozzarella van buffelboerderij Arns uit Zevenaar
  • ┬Ż bosje basilicum van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 10 gram pijnboompitten uit de keuken van van Mien
  • 100 gram geraspte kaas van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 1 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks rode ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 stuks filetlapjes van de scharrelvarkens van Sanders Hof uit Etten

Instructies
 

Voorbereiding:

  • verwarm een oven voor op 200 graden

Bereiding pesto:

  • Pluk het basilicumblad van de stengels en houd ongeveer 5 blaadjes achter de hand.
  • Maal de rest samen met 20 gram kaas, de pijnboompitten, een snuf zout, een scheut olijfolie een gepelde teen knoflook en een flinke haal peper fijn in de vijzel of keukenmachine.

De vulling:

  • Snijd de aubergine over de lengte door de helft en snijd met de punt van een mes kruislingse vierkantjes in de kern.
  • Hol vervolgens de binnenkant van de aubergine uit met behulp van een lepel, zodoende dat er nog een laagje vruchtvlees in de aubergine blijft zitten en de schil heel blijft
  • Verwarm een koekenpan of hapjespan met een scheutje olie.
  • Doe de aubergine kernen in de hapjespan en bak deze kort en krachtig aan en verwarm deze mee totdat deze net gaar is en haal de pan van het vuur.
  • Snijd de tomaten naar wens door de helft, maak de rode ui schoon, snijd deze door de helft en snijd vervolgens in halve ringen.
  • Voeg beiden toe aan de gebakken aubergine.
  • Snijd de mozzarella in stukjes en voeg deze ook toe aan de aubergine samen met de pesto. Proef het geheel nogmaals en breng het eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
  • Besmeer een ovenschaal lichtjes met olijfolie en leg hier de aubergines met de uitgeholde kant naar boven. Vul elke helft van de aubergine ruim met de vulling en dek de schaal af met aluminiumfolie en doe dit circa 8 minuten (afhankelijk van je oven) afgedekt in de oven.
  • Verwijder na 8 minuten de folie en bestrooi de aubergines met de resterende geraspte kaas en doe het nogmaals 4 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.
  • Haal het geheel uit de oven en werk de aubergine af met een flinke scheut olijfolie en de fijngesneden resterende bladeren basilicum.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!