Warm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappels grondig en doe ze in een kookpan.
Voeg koud water toe totdat ze volledig onder water staan en voeg wat zout toe aan het kookwater. Breng aan de kook.
Na 15 tot 20 minuten koken (afhankelijk van de grootte) zijn de aardappels gaar zijn (tip: zodra je er met een vork in prikt en ze zakken van je vork zijn ze gaar). Giet dan de aardappels af.
Verwarm ondertussen in een pannetje 2 dl (witte wijn) azijn en 100 gram suiker voor de zoetzuur marinade.
Haal het pannetje van het vuur wanneer de suiker is opgelost en voeg 140 ml koud water toe. Laat verder afkoelen.
Snij saucijzen in kleine stukjes en de bosui in ringen en meng deze door elkaar.
Wanneer de aardappels gaar zijn; halveer ze en hol alle halve aardappels voorzichtig een beetje uit met een lepeltje.
Prak de uitgeschepte aardappel fijn en meng deze met het saucijzen/bosui mengsel.
Verdeel dit mengsel over de halve aardappels en bestrooi met de kaas.
Plaats de halve aardappels in de oven totdat het gehakt gaar is en de kaas gesmolten (ongeveer 15 minuten)
Snijd de knoflookbieslook fijn en meng deze met de hangop. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en meng de zoetzuur marinade erdoorheen.
Serveer het hangop/knoflookbieslook mengsel over de gepofte aardappel en de Chinese kool erbij