Gevulde aardappel met zoetzure Chinese kool en saucijs

Gevulde aardappel met zoetzure Chinese kool en saucijs

Voorbereidingstijd 40 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Uit de keukenlade

  • ovenvaste schaal
  • Mengkom
  • Snijplank
  • keukenmes

Ingrediënten
  

Uit de eigen keukenkast

  • peper en zout
  • 100 gram suiker
  • 2 dl witte wijn azijn
  • olijfolie

Ingrediënten

  • 8 stuks grote friet aardappelen van Boerderijwinkel de Kruisbrink
  • 4 saucijzen van scharrelvarkenshouderij Sanders Hof
  • 1 chinese kool van kwekerij de Groene Schuur
  • 500 ml hangop van boer Lubbers
  • 40 gram knoflookbieslook van kwekerij de Groene Schuur
  • 2 bosuitjes van kwekerij de Groene Schuur
  • 120 gram geraspte kaas van Kaasboerderij Weenink

Instructies
 

  • Warm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappels grondig en doe ze in een kookpan.
  • Voeg koud water toe totdat ze volledig onder water staan en voeg wat zout toe aan het kookwater. Breng aan de kook.
  • Na 15 tot 20 minuten koken (afhankelijk van de grootte) zijn de aardappels gaar zijn (tip: zodra je er met een vork in prikt en ze zakken van je vork zijn ze gaar). Giet dan de aardappels af.
  • Verwarm ondertussen in een pannetje 2 dl (witte wijn) azijn en 100 gram suiker voor de zoetzuur marinade.
  • Haal het pannetje van het vuur wanneer de suiker is opgelost en voeg 140 ml koud water toe. Laat verder afkoelen.
  • Snij saucijzen in kleine stukjes en de bosui in ringen en meng deze door elkaar.
  • Wanneer de aardappels gaar zijn; halveer ze en hol alle halve aardappels voorzichtig een beetje uit met een lepeltje.
  • Prak de uitgeschepte aardappel fijn en meng deze met het saucijzen/bosui mengsel.
  • Verdeel dit mengsel over de halve aardappels en bestrooi met de kaas.
  • Plaats de halve aardappels in de oven totdat het gehakt gaar is en de kaas gesmolten (ongeveer 15 minuten)
  • Snijd de knoflookbieslook fijn en meng deze met de hangop. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
  • Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en meng de zoetzuur marinade erdoorheen.
  • Serveer het hangop/knoflookbieslook mengsel over de gepofte aardappel en de Chinese kool erbij