Gevulde aardappel met rundergehakt en munt

Naoberkrat Recept Week 1

 

Tip! Van de vulling houd je behoorlijk wat over. Hier hebben we een bonus gerechtje van gemaakt.

Gevulde aardappel met rundergehakt en munt

Naoberkrat week 1 recept: Gevulde aardappel met rundergehakt en munt. Tip: als je met je muis op Porties > aantal personen klikt, kan je deze zelf wijzigen naar het beoogde aantal personen.
3 van 1 stem
Bereidingstijd 20 min
Oventijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • peper en zout
  • scheutje water
  • scheut olijfolie
  • heteluchtoven
  • optioneel: aluminiumfolie
  • koekenpan
  • Snijplank
  • keukenmes

Ingrediënten
  

  • 4 grote aardappels van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 bakje gehaktkruiden uit de keuken van eetwinkel van Mien
  • 2 stengels lente ui (alleen het groene gedeelte*) van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 400 gr rundergehakt van IJsboerderij de Steenoven uit Hummelo
  • 200 gr andijvie van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 5 gr munt van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 120 gr geraspte oude kaas van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Boen de aardappels schoon en leg ze 1 uur in de oven. (Je kunt ze in aluminiumfolie wik­kelen, maar dan wordt de schil minder krokant.)
  • Snijd het groen van de lente ui in ringen*
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak daarin de gehaktkruiden en lente-ui 1 minuut. Voeg het rundergehakt toe en bak dat bijna gaar.
  • Haal de aardappels uit de oven als ze zacht zijn (kan je erin prikken met je vork?), snijd ze overlangs doormidden en schep met een lepel het meeste vruchtvlees eruit.
  • Doe dat in een grote kom en prak het. Voeg een scheutje water en een scheut olijfolie toe om het smeuïg te maken.
  • Snijd de munt fijn.
  • Voeg het gehaktmengsel, de munt en de andijvie toe aan de puree. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de vulling weer in de aardappel helften en strooi de kaas erover. Zet ze nog 5-10 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten

Tips van de chef

*Volgens het FODMAP principe mag alleen het groene gedeelte gebruikt worden. . 
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!