Gevulde aardappel met rundergehakt en munt
Naoberkrat Recept Week 1
Tip! Van de vulling houd je behoorlijk wat over. Hier hebben we een bonus gerechtje van gemaakt.
Gevulde aardappel met rundergehakt en munt
Naoberkrat week 1 recept: Gevulde aardappel met rundergehakt en munt. Tip: als je met je muis op Porties > aantal personen klikt, kan je deze zelf wijzigen naar het beoogde aantal personen.
Bereidingstijd 20 min
Oventijd 1 uur
- 4 grote aardappels van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
- 1 bakje gehaktkruiden uit de keuken van eetwinkel van Mien
- 2 stengels lente ui (alleen het groene gedeelte*) van groentekwekerij Smits uit de Heurne
- 400 gr rundergehakt van IJsboerderij de Steenoven uit Hummelo
- 200 gr andijvie van groentekwekerij Smits uit de Heurne
- 5 gr munt van groentekwekerij Smits uit de Heurne
- 120 gr geraspte oude kaas van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Boen de aardappels schoon en leg ze 1 uur in de oven. (Je kunt ze in aluminiumfolie wikkelen, maar dan wordt de schil minder krokant.)
Snijd het groen van de lente ui in ringen*
Verhit de olie in een koekenpan en bak daarin de gehaktkruiden en lente-ui 1 minuut. Voeg het rundergehakt toe en bak dat bijna gaar.
Haal de aardappels uit de oven als ze zacht zijn (kan je erin prikken met je vork?), snijd ze overlangs doormidden en schep met een lepel het meeste vruchtvlees eruit.
Doe dat in een grote kom en prak het. Voeg een scheutje water en een scheut olijfolie toe om het smeuïg te maken.
Snijd de munt fijn.
Voeg het gehaktmengsel, de munt en de andijvie toe aan de puree. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
Schep de vulling weer in de aardappel helften en strooi de kaas erover. Zet ze nog 5-10 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten
*Volgens het FODMAP principe mag alleen het groene gedeelte gebruikt worden. .