Geroosterde sticky aspergebroccoli van Ivo met krieltjes en een slavink

recept naoberkrat aspergebroccoli

Geroosterde sticky aspergebroccoli van Ivo met krieltjes en een slavink

Naoberkrat recept week 36
No ratings yet
Bereidingstijd 15 min
oventijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • zonnebloemolie
  • peper/zout
  • Snijplank
  • keukenmes
  • bakpan
  • kookpan
  • vergiet of zeef
  • 2 ovenschalen

Ingrediƫnten
  

  • 1 bos aspergebroccoli van de Zaaistek uit Hummelo
  • 300 gram krieltjes van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 2 stuks slavink van de scharrelvarkens van Sanders Hof uit Etten
  • 4 takjes tijm van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 2 takjes rozemarijn van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 100 gram BBQ saus uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 1 bakje gedroogde chilipepers uit de keuken van Eetwinkel van Mien

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de krieltjes doormidden
  • Zet een pan water op met een snuf zout en kook hierin de krieltjes in ongeveer 10 minuten bijna gaar
  • Giet de krieltjes af, laat even uitstomen en doe ze vervolgens in een ovenschaal
  • Rits de blaadjes van de tijm en rozemarijn en meng deze samen met de chilipeper door de krieltjes, breng op smaak met peper en zout en een beetje olie
  • Leg de aspergebroccoli los van elkaar in een ovenschaal en verdeel hier de bbq saus overheen en meng dit een keer door.
  • Zet deze samen met de krieltjes 20 minuten in de oven, draai de aspergebroccoli om de zoveel tijd even om
  • Laat ondertussen een bakpan warm worden op laag-medium vuur
  • Wanneer de pan warm is, leg de slavink erin en laat deze rustig bruin en en gaar bakken.
  • Breng op smaak met peper en zout en laat het je smaken!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!