Geroosterde chioggia bietjes met winterse schnitzel en geplette krieltjes met verse tijm

naoberkrat recept bietjes snitzel krieltjes

Geroosterde chioggia bietjes met winterse schnitzel en geplette krieltjes met verse tijm

Naoberkrat recept week 41
2 van 1 stem
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • 1 eetl olijfolie
  • 2 eetl balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 2 ovenschalen
  • bakpan
  • Snijplank
  • keukenmes
  • fijne rasp
  • heteluchtoven
  • kookpan

Ingrediënten
  

  • 2 stuks gepaneerde schnitzels van scharrelvarkenshouderij Sanders Hof uit Etten
  • 400 gram chioggia bietjes van de Zaaistek uit Hummelo
  • 1 potje honing van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 2 tenen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 300 gram krieltjes van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 3 takjes tijm van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Instructies
 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 190 graden
  • Zet een kookpan met water en een snuf zout op.

Bereiding bietjes

  • Snijd de bladeren van de bietjes en was de bietjes goed
  • Snijd de bietjes in kwarten en doe deze in een ovenschaal
  • Meng de olie, honing en balsamicoazijn in een kom en rasp hier één teentje knoflook door.
  • Meng dit mengsel met de bietjes
  • Plaats de bietjes ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  • Schep de bietjes tussendoor een keer om

Bereiding krieltjes

  • Kook ondertussen de krieltjes in ongeveer 10-12 minuten gaar. De krieltjes zijn gaar wanneer je er met een vorkje gemakkelijk doorheen prikt.
  • Giet de krieltjes af en laat deze in de pan uitwasemen.
  • Maak het andere teentje knoflook schoon en hak deze fijn.
  • Doe de droge krieltjes in een ovenschaal en druk ze met een vork plat zodat ze barsten.
  • Besprenkel met olijfolie en rits de blaadjes van de tijm er overheen.
  • Verdeel ook de gehakte knoflook over de aardappels en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de schaal met aardappelen 15 minuten in de oven tot de aardappelen mooi goudbruin zijn

Bereiding snitzels

  • Verwarm een bakpan met een flinke scheut olie en bak de schnitzels om en om tot ze mooi bruin, krokant en gaar zijn
  • Serveer de schnitzels met de krieltjes en de geroosterde bietjes.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!