Gerecht 4: Risotto van parelgort met paddestoelen en verse geitenkaas (V)

recept naoberkrat risotto kleintje koning

Gerecht 4: Risotto van parelgort met paddenstoelen en verse geitenkaas (V)

Naoberkrat recept Week 19
No ratings yet
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd + Weektijd 12 uur 30 minuten
Totale tijd 12 uur 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • hetelucht oven
  • braadpan met deksel
  • Koksmes
  • Snijplank
  • zesteur of fijne rasp

Ingrediënten
  

Uit onze Naoberkrat

  • 200 gr biologische parelgort van landgoed Velhorst uit Lochem
  • 1 teentje knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuk verse geitenkaas van Bert en Ellen van geitenboerderij de Brömmels uit ’t Woold
  • 250 gram paddenstoelen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 100 gram roomkaas van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 1 stuks citroen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 50 gram rucola van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Uit de eigen keukenkast

  • peper & zout
  • witte wijn
  • 0,5 ltr kippen of groentebouillon
  • neutrale olie

Instructies
 

De dag van te voren

  • Week eventueel de parelgort 1 nacht van tevoren. Vergeten of geen tijd? Verleng dan de oventijd met 10 tot 20 minuten. Proef halverwege of de risotto gaar is.

Bereiding

  • Spoel de parelgort goed af in een zeef onder koud stromend water en laat het uitlekken.
  • Maak de knoflook schoon en snijd deze door de helft (zo kun je hem beter terug vinden na het garen).
  • Verwarm in een pan met een brede bodem met wat neutrale olie en bak de knoflook op een heel laag vuur mee
  • Voeg de parelgort toe en verwarm deze kort.
  • Giet hier 1 flink glas witte wijn in en breng dit aan de kook. Laat het geheel inkoken totdat de gort bijna aan de bodem van de pan plakt.
  • Blus dit met de bouillon tot de gort ongeveer 2 vingers onder staat (tip: je kan eventueel wat water toevoegen om aan te vullen, ook tijdens de bereiding kan je dit nog doen mocht dit nodig zijn)
  • Breng het geheel aan de kook en zet de pan afgedekt met een deksel in een voorverwarmde oven van 180 graden en gaar dit 20 tot 30 minuten in de oven.
  • Was de rucola en droog deze
  • Scheur de oesterzwammen in kleine stukjes en bak deze kort in een koekenpan met een beetje olie en breng deze op smaak met peper.
  • Wanneer de gort voldoende is gegaard meng de oesterzwammen en roomkaas met de parelgort en brokkel de geitenkaas eroverheen
  • Was de citroen grondig en rasp met een fijne rasp de citroenschil (de zest) over de risotto voor een frisse touch
  • Maak de rucola aan met een beetje citroensap, olijfolie, peper en zout en serveer dit bij de risotto
  • eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!