Spoel de parelgort goed af in een zeef onder koud stromend water en laat het uitlekken.
Maak de knoflook schoon en snijd deze door de helft (zo kun je hem beter terug vinden na het garen).
Verwarm in een pan met een brede bodem met wat neutrale olie en bak de knoflook op een heel laag vuur mee
Voeg de parelgort toe en verwarm deze kort.
Giet hier 1 flink glas witte wijn in en breng dit aan de kook. Laat het geheel inkoken totdat de gort bijna aan de bodem van de pan plakt.
Blus dit met de bouillon tot de gort ongeveer 2 vingers onder staat (tip: je kan eventueel wat water toevoegen om aan te vullen, ook tijdens de bereiding kan je dit nog doen mocht dit nodig zijn)
Breng het geheel aan de kook en zet de pan afgedekt met een deksel in een voorverwarmde oven van 180 graden en gaar dit 20 tot 30 minuten in de oven.
Was de rucola en droog deze
Scheur de oesterzwammen in kleine stukjes en bak deze kort in een koekenpan met een beetje olie en breng deze op smaak met peper.
Wanneer de gort voldoende is gegaard meng de oesterzwammen en roomkaas met de parelgort en brokkel de geitenkaas eroverheen
Was de citroen grondig en rasp met een fijne rasp de citroenschil (de zest) over de risotto voor een frisse touch
Maak de rucola aan met een beetje citroensap, olijfolie, peper en zout en serveer dit bij de risotto
eet smakelijk!