Verwarm een scheut olie in de bakpan en leg hier de tijm en de knoflook met de opengesneden kant in de olie en laat dit bruin bakken op matig vuur.
Verwijder de geroosterde knoflook en tijm uit de pan en leg de knoflook ook in de oven om verder te poffen totdat de knoflook helemaal zacht is (De tijm heeft zijn werk gedaan en kan weg)(Gebruik deze bakpan met de olie ook voor de worst)
Doe de helft van de worst in de pan en laat deze kort bakken, voeg de uien en aardappel uit de oven toe en zet het geheel net onder met water of bouillon.
Breng dit snel aan de kook en laat dit vervolgens op laag vuur ongeveer 15 minuten trekken zonder dat het kookt.
Peuter het zachte knoflookvlees uit de halve bollen en knijp boven de bouillon uit.
Giet het geheel in de blender of pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel een klont boter toe. (tip: het kan zijn dat de worst stevig blijft. Vind je dit niet lekker, zeef de soep dan door een zeef).
Giet de soep uit in een kom of bord met de resterende worst en de amandel als garnituur
Maak het af met een lepel frisse hangop en de postelein bovenop de soep.