600gramkrieltjes van Dick van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
300gramkastanjechampignonsvan Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
1bakjekappertjes uit de keuken van van MienUit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
0,5bosbieslook van de Groene Schuurvan Ferdinand van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
0,5bospeterselie van de Groene Schuurvan Ferdinand van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
100gramrucola van de Groene Schuurvan Ferdinand van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
100gramroomkaas van Daalwiekvan Arjan en Evelien van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
1bakje zonnebloempitten Uit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
Uit eigen keukenlade:
peper en zout
olie om in te bakken
Instructies
Voorbereiding
Zet een pan water met een flinke snuf zout op en breng aan de kook
Was de krieltjes en snijd deze doormidden
Snijd de kastanjechampignons in kwarten
Pluk de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn
Snijd de bieslook fijn
Was de rucola
Bereiding:
Wanneer het water kookt, doe de krieltjes in de pan en kook deze in 10-12 minuten gaar
Wanneer de krieltjes gaar zijn giet af en laat afkoelen
Zet een bakpan met een scheutje olie op het vuur en bak hierin de kastanjechampignons tot deze mooi gekleurd zijn, voeg op het laatst de kappertjes toe en bak deze kort mee
Meng alle ingrediƫnten - maar bewaar de zonnebloempitjes om eroverheen te strooien - door de krieltjes en breng op smaak met peper en zout
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!