Gerecht 4: Geroosterde radicchio met krieltjes en een gepocheerd eitje (V)

Naoberkrat recept week 15 Geroosterde radicchio met krieltjes, kruidenvinaigrette en een gepocheerd eitje

Gerecht 4: Geroosterde radicchio met krieltjes en een gepocheerd eitje (V)

Naoberkrat recept week 46
No ratings yet
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • kookpan
  • 2 ovenvaste schalen of platen
  • Snijplank
  • keukenmes
  • Mengkom
  • kookpan of steelpan
  • garde
  • klein laag kommetjes (1 per persoon)
  • schuimspaan

Ingrediƫnten
  

Uit onze Naoberkrat

  • 2 kroppen radicchio Van Ivo van tuinderij de Zaaistek uit Hummelo
  • 400 gram krieltjes van boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 bakje vinaigrette Van Mathijs van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 1 stuks balsamico azijn Uit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 2 stuks eieren van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 2 takjes tijm van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 20 gram geroosterde en gezouten pompoenpitjes van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Uit de keukenkast

  • olie
  • peper en zout

Instructies
 

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de krieltjes door de helft en doe deze in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olie, peper en zout.
  • Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng dit door de krieltjes en zet deze bij de radicchio in de oven
  • Schep de krieltjes tussendoor een aantal keer door zodat ze mooi rondom roosteren
  • Verwijder eventuele lelijke, buitenste bladeren en snijd de kroppen radicchio 1x doormidden
  • Verdeel de stukken radicchio over een ovenvaste schaal (snijvlak naar boven) en besprenkel met de balsamico azijn, olie, peper en zout
  • Rooster 20 minuten in de oven, controleer regelmatig

Bereiding gepocheerd ei:

  • Breek het ei elk in een laag klein bakje (een ei per bakje) , zorg dat de dooier heel blijft
  • Breng een pan met ruim water aan de kook. Wanneer het water kookt draai het vuur uit.
  • Laat de onderkant van het bakjes iets in het water zakken, laat het ei uit het bakje in het water glijden en laat dit vervolgens 3 minuten pocheren (wanneer het eiwit gestold is, zijn de eieren goed)
  • Haal de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en schep op een bordje

Finishing touch:

  • Wanneer de radicchio mooi geroosterd is haal je deze uit de oven
  • Leg per persoon 2 halve stukken radicchio op het bord met de geroosterde krieltjes er naast
  • Leg voorzichtig het gepocheerde ei op de radicchio en verdeel de vinaigrette en de pompoenpitjes over het gerecht
  • Eet smakelijk!

Video

Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!