750gramaardperen van Dick van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
1bospeterselievan Ferdinand van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
15gramgepofte boekweituit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
50gramtuinkers yoghurt sausVan Mathijs van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
4gramselderij zoutuit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
1bos bleekselderijvan Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
50gramaardpeerbloesemhoninguit de keuken van Bjorn van Hotel Villa Ruimzicht
Uit eigen keukenlade:
peper en zout
olie om in de bakken
Instructies
Bereiding groenten
Verwarm tijdens het koken de oven voor op 170 graden
Was de aardperen grondig met een borstel
Breng de aardperen over in een pan en zet deze net onder met koud water en een snuf zout en breng dit aan de kook, laat 3 minuten goed doorkoken en giet ze af.
Verdeel de aardperen over een ovenschaal en marineer ze in de bloesem honing.
Laat de aardpeer ongeveer 30 minuten poffen in de oven. Schud regelmatig om.
Ondertussen:
Snijd de kop en de kondjes van de selderij en trek de draden er zoveel mogelijk uit
Snijd de selderij schuin in plakjes van ongeveer 0,5 cm dikte en spoel ze even af in ijskoud water en laat goed uitlekken.
Breng de bleekselderij op smaak met een snuf selderij zout en een wat verse gemalen zwarte peper met een scheut olijfolie
Hak de blaadjes van de peterselie fijn en meng de peterselie met de boekweit
Leg - wanneer de aardperen uit de oven komen - ze op een mooie schaal en breng de aardperen op smaak met een deel van de selderijzout.
Verdeel de de gemarineerde bleekselderij over de aardperen en daar weer over de tuinkers-yogurt- dip als laatste daarover het peterselie mengsel.
Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!