Gerecht 4: Gepofte aardpeer met aardpeer bloesem honing, tuinkers-yogurt-dip* en frisse selderij (V)

Gerecht 4: Gepofte aardpeer met aardpeer bloesem honing, tuinkers-yogurt-dip* en frisse selderij (V)

Naoberkrat recept week 46
No ratings yet
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • kookpan
  • Snijplank
  • keukenmes
  • Ovenschaal
  • diep bord of kom
  • zeef of vergiet

Ingrediƫnten
  

Uit Onze Naoberkrat

  • 750 gram aardperen van Dick van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 bos peterselie van Ferdinand van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 15 gram gepofte boekweit uit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 50 gram tuinkers yoghurt saus Van Mathijs van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 4 gram selderij zout uit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 1 bos bleekselderij van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 50 gram aardpeerbloesemhoning uit de keuken van Bjorn van Hotel Villa Ruimzicht

Uit eigen keukenlade:

  • peper en zout
  • olie om in de bakken

Instructies
 

Bereiding groenten

  • Verwarm tijdens het koken de oven voor op 170 graden
  • Was de aardperen grondig met een borstel
  • Breng de aardperen over in een pan en zet deze net onder met koud water en een snuf zout en breng dit aan de kook, laat 3 minuten goed doorkoken en giet ze af.
  • Verdeel de aardperen over een ovenschaal en marineer ze in de bloesem honing.
  • Laat de aardpeer ongeveer 30 minuten poffen in de oven. Schud regelmatig om.

Ondertussen:

  • Snijd de kop en de kondjes van de selderij en trek de draden er zoveel mogelijk uit
  • Snijd de selderij schuin in plakjes van ongeveer 0,5 cm dikte en spoel ze even af in ijskoud water en laat goed uitlekken.
  • Breng de bleekselderij op smaak met een snuf selderij zout en een wat verse gemalen zwarte peper met een scheut olijfolie
  • Hak de blaadjes van de peterselie fijn en meng de peterselie met de boekweit
  • Leg - wanneer de aardperen uit de oven komen - ze op een mooie schaal en breng de aardperen op smaak met een deel van de selderijzout.
  • Verdeel de de gemarineerde bleekselderij over de aardperen en daar weer over de tuinkers-yogurt- dip als laatste daarover het peterselie mengsel.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!