Gerecht 4: Gazpacho met knoflook-kruiden-croutons

 

onze naoberkrat recept week 38 gazpacho

Gerecht 4: Gazpacho met knoflook-kruiden-croutons

Naoberkrat recept week 38
No ratings yet
Bereidingstijd 25 min
Oventijd 10 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Uit de keukenlade

  • keukenmachine/blender/staafmixer
  • Snijplank
  • keukenmes
  • heteluchtoven
  • bakplaat/schaal

Ingrediƫnten
  

Uit Onze Naoberkrat:

  • 500 gram tomaten van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks paprika van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks komkommer van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 tenen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 4 stuks sneden desembrood van bakkerij ten Have uit Silvolde
  • 1 stuks rode peper van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks sjalot van Gert Smits van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 0,5 stuks bos peterselie van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

Uit eigen keukenkast:

  • witte wijn azijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Pluk de blaadjes van de peterselie en hak de blaadjes fijn
  • Snijd het brood in blokjes van 2x2cm
  • Pers 1 knoflookteen uit in een beetje olijfolie en voeg hieraan peper en zout toe
  • Meng het brood met de knoflook olie en doe in een ovenschaal, bak 8-10 minuten tot de croutons goudbruin en krokant zijn
  • Verwijder ondertussen de zaadlijsten uit de pepers en de paprika
  • Maak de andere teen knoflook en sjalot schoon
  • Schil de komkommer
  • Snijd alle groenten in grove stukken en doe deze in de blender, of in een ruime pan wanneer je alleen een staafmixer hebt
  • Pureer alles fijn met behulp van een grote staafmixer
  • Breng op smaak met peper, zout en witte wijn azijn (tip: wees met de laatste spaarzaam, doe een klein scheutje erbij, roer en proef en bepaal of er meer nodig is)
  • Zet koud
  • Serveer de gazpacho met de croutons, gehakte peterselie en een scheutje olijfolie
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!