Verwarm de oven voor op 180 graden
Zet een pan met ruim water en zout op en breng aan de kook
Doe de krieltjes erin en kook deze in 10-15 minuten gaar
Giet de krieltjes af en doe deze in een ovenschaal en plet de krieltjes
Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rasp de schil van de citroen eroverheen
Zet de krieltjes 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn, schud ze eventueel halverwege een keertje om
Snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een mandoline (niet het muziekinstrument maar een keuken-schaaf 😉 ) of kaasschaaf.
Was de komkommers en snijd deze ook in zo dun mogelijke plakjes
Pers de citroen uit en meng dit met olijfolie, peper, zout en komijnzaad. Voeg komijnzaad toe naar smaak.
Met de dressing met de venkel en komkommer en laat buiten de koeling staan
Hak de dille fijn en zet apart
Serveer de aardappelen op bord, met daarop de venkelsalade en maak af met de dille en pompoenpitten