Gerecht 3: Stamppot kervel met venkelworstjes

Naoberkrat recept week 14 Stamppot kervel met rundersaucijzen

Gerecht 1: Stamppot kervel met venkelworstjes van Sanders Hof

Naoberkrat recept week 19
No ratings yet
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • kookpan
  • Stamper
  • een vuurvaste schaal of kom met deksel

Ingrediënten
  

Uit onze Naoberkrat

  • 2 stuks venkelworstjes van de scharrelvarkens van Roos & Sander van Sanders Hof uit Etten
  • 400 gram aardappels van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 150 gram kalfsjus van dubbeldoel-koeien uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 130 gram kervel Van Ivo van tuinderij de Zaaistek uit Hummelo

Uit de eigen keukenlade

  • Mosterd (naar smaak)
  • 100 ml melk
  • 20 gram roomboter

Instructies
 

  • Snijd de aardappelene in 4 gelijke delen en spoel ze goed onder de kraan.
  • Doe ze in de kookpan, voeg koud water toe totdat ze net onder water staan. Voeg wat zout toe.
  • Na 15 tot 20 minuten (afhankelijk van de grootte) zijn de aardappels gaar zijn (tip: zodra je er met een vork in prikt en ze zakken van je vork zijn ze gaar). Giet dan de aardappels af.
  • Was ondertussen de kervel in koud water en droog deze voorzichtig door de kervel voorzichtig op te rollen in een theedoek of m.b.v. de slacentrifuge. (tip van Ferdinand van de Groene Schuur: zo blijft de smaak het beste behouden)
  • Braad de saucijzen aan in een beetje olie, zodra de buitenkant van de worst mooi bruin wordt zet je het vuur laag.
  • Voeg vervolgens de kalfsjus en een klein beetje water toe. Laat de worstjes - met een deksel op de pan - hierin verder garen tot ze gaar zijn.
  • Voeg naar smaak wat grove mosterd toe aan de jus
  • Snij de kervel fijn en stamp deze met de boter en de melk door elkaar tot een smeuïge puree ontstaat.
  • Serveer de stamppot met het saucijsje. Eet Smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!