Schil de ui en snijd hier halve ringen van
Snijd de peper in ringetjes (verwijder de zaadjes wanneer je het gerecht iets minder pittig wilt). Zet even apart
Spoel de parelgort tot het water helder is
Zet een pan ruim water op en breng deze aan de kook, kook hierin de parelgort in 20-25 minuten gaar
Spoel de spitskool onder koud water en doe deze met de gesneden ui en rode peper in een ruime pan, doe er een scheutje olie bij en bak tot alles begint te kleuren. Voeg vervolgens de rendang kruiden toe en bak kort mee
Voeg de kokosmelk toe en laat dit op laag vuur pruttelen tot de kool gaar en de kokosmelk grotendeels is ingekookt.
Als de parelgort nagenoeg gaar is, giet af en laat uitdampen. Doe ik een andere bakpan een scheutje olie. Voeg daar de nasikruiden aan toe en bak deze kort. Hierdoor komen de smaken van de specerijen vrij. Voeg de parelgort toe en meng deze met de gebakken kruiden.
Serveer de nasi-parelgort met de rendang en atjar. Eet smakelijk!