Gerecht 3: Licht pittige currysoep met veel groente, zoete aardappel en gefruite uitjes (V)

 

Gerecht 3: Licht pittige currysoep met veel groente, zoete aardappel en gefruite uitjes (V)

Naoberkrat recept week 12
No ratings yet
Bereidingstijd 25 min
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • Een hapjes pan
  • Een snijplank
  • Een keukenmes

Ingrediënten
  

Uit Onze Naoberkrat

  • 250 gram gesneden soepgroente van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks rode peper van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks citroenblad Uit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 1 bakje gele curry pasta Uit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 2 stuks zoete aardappel van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 bos bosuitjes van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 250 ml kokosmelk Uit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 250 ml geroosterde groentebouillon Van Mathijs van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 1 bakje gefruite uitjes Uit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem

uit de eigen keukenlade:

  • eventueel een schepje maizena
  • olijfolie
  • eventueel wat geroosterde cashewnoten
  • een scheut witte wijn
  • zwarte peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de peper door de helft, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn.
  • Snijd de bosui in ringetjes, bewaar het groen voor garnering
  • Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit op laag vuur eerst de soepgroente en het wit van de bosui aan.
  • Voeg naar 1 a 2 minuten de rode peper toe.
  • Voeg 1 theelepel van de currypasta en het limoenblad toe (als je van pittig houdt kan je een theelepel extra currypasta toevoegen) en fruit dit kort mee.
  • Blus af met een flinke scheut witte wijn en laat hierin de currypasta oplossen en eventuele aanbaksels los weken.
  • Laat de witte wijn rustig inkoken totdat het bijna helemaal is verdampt.
  • Snijd de zoete aardappel in stukjes van 1cm en voeg dit toe in de pan
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe en laat het geheel rustig 15 minuten pruttelen.
  • Bind de currysoep eventueel een klein beetje af met wat zetmeel.
  • Haal de curry van het vuur en maak deze af met de gefruite uitjes en het groen van de bosui
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!