Snijd de peper door de helft, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn.
Snijd de bosui in ringetjes, bewaar het groen voor garnering
Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit op laag vuur eerst de soepgroente en het wit van de bosui aan.
Voeg naar 1 a 2 minuten de rode peper toe.
Voeg 1 theelepel van de currypasta en het limoenblad toe (als je van pittig houdt kan je een theelepel extra currypasta toevoegen) en fruit dit kort mee.
Blus af met een flinke scheut witte wijn en laat hierin de currypasta oplossen en eventuele aanbaksels los weken.
Laat de witte wijn rustig inkoken totdat het bijna helemaal is verdampt.
Snijd de zoete aardappel in stukjes van 1cm en voeg dit toe in de pan
Voeg de kokosmelk en bouillon toe en laat het geheel rustig 15 minuten pruttelen.
Bind de currysoep eventueel een klein beetje af met wat zetmeel.
Haal de curry van het vuur en maak deze af met de gefruite uitjes en het groen van de bosui