Gerecht 3: Kruidige chili sin carne met woudboontjes van de Slaege (V)

 

Naoberkrat recept chili sin carne

Gerecht 3: Kruidige chili sin carne met woudboontjes van de Slaege (V)

Naoberkrat recept week 46
No ratings yet
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • hapjespan of brede kookpan
  • Snijplank
  • keukenmes
  • dunschiller

Ingrediƫnten
  

Onze Naoberkrat:

  • 150 gram woudboontjes van graanteler Steverink uit Silvolde
  • 3 takjes tijm kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 3 takjes rozemarijn kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 300 gram gesneden chiligroenten van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 bakje chilikruiden uit de keuken van eetwinkel van Mien
  • 2 stuks grote aardappelen van boerderij de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 stuks kaneelstokje uit de keuken van eetwinkel van Mien
  • 0,5 bosje koriander kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks limoen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks blikje tomatenpuree uit de keuken van eetwinkel van Mien

Uit eigen keukenlade:

  • zonnebloemolie

Instructies
 

Bij ontvangst

  • Ververs het water van de woudboontjes en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast

Stap 1:

  • Zet een hapjespan of brede kookpan op en doe hier een goede scheut olie in, verwarm dit op laag vuur, voeg hieraan de tijm en rozemarijn toe en laat dit 10 minuten trekken.

Stap 2:

  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in blokjes van 1x1cm
  • Maak het teentje knoflook schoon en snijd hier plakjes van
  • Giet de bonen af en spoel onder koud water

Stap 3:

  • Verwijder de tijm en rozemarijn uit de pan, maar laat de olie erin. Zet het vuur halfhoog en voeg de uien en knoflook toe, bak deze tot de uien glazig worden
  • Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee om te ontzuren
  • Voeg ook de chilikruiden en het kaneelstokje toe

Stap 4:

  • Voeg vervolgens de afgespoelde bonen toe en schep een keer om. Vul de pan met water tot de bonen 1 cm onderstaan en breng aan de kook

Stap 5:

  • Wanneer de bonen koken, zet het vuur wat zachter en laat 10 minuten koken, voeg vervolgens de gesneden groente toe en laat nog eens 10 minuten zacht koken

Stap 6:

  • Proef het gerrecht en breng zo nodig op smaak met peper en zout
  • Maak het gerecht af met vers limoensap en takjes koriander
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!