Gerecht 3: Krokante kippendij met Mathijs’s geweldige chilisaus en quinoasalade

 

recept naoberkrat quinoa kippendij

Gerecht 3: Krokante kippendij met Mathijs’s geweldige chilisaus en quinoasalade

Naoberkrat recept week 38
No ratings yet
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • hapjespan/ frituur of airfryer
  • Snijplank
  • keukenmes
  • zeef of fijne vergiet

Ingrediënten
  

Uit Onze Naoberkrat:

  • 2 stuks gegaarde kippendijen uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 1 stuks rode peper van de Groene Schuur van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 180 gram biologische quinoa Van Landgoed Velhorst uit Lochem
  • 1 stuks limoen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 0,5 stuks bos bosui van de Groene Schuur van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks komkommer van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks rode ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 0,5 bos koriander van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 bakje chilisaus uit de keuken van Eetwinkel van Mien

Uit eigen keukenlade:

  • olie om in te frituren
  • bloem
  • witte wijn azijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Zet een kookpan met water op met een snuf zout en breng aan de kook
  • Kook hierin de quinoa in 10-12 minuten gaar, giet af en spoel koud af
  • Snijd de komkommer in fijne blokjes
  • Maak de rode ui schoon en hak deze fijn
  • Snijd de bosui in ringetjes
  • Hak de korianderblaadjes fijn, houd een paar blaadjes achter voor garnering.
  • Wanneer de quinoa koud is, meng je de komkommer, rode ui en bosui erdoor.
  • Breng vervolgens op smaak met de sap van de limoen, een scheutje olijfolie en peper en zout naar smaak.
  • Verwarm de frituur/pan olie/airfryer voor op 170 graden
  • Hak de rode peper zo fijn mogelijk (verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt)
  • Meng de rode peper met 150 gr bloem en een snufje zout en dep hier de kippendijen in tot deze goed bedekt zijn
  • Frituur de kippendijen tot deze goudbruin zijn
  • Serveer de kippendijen met de quinoasalade (vergeet niet de overgebleven blaadjes koriander er sjiek overheen te draperen) en Mathijs’ chilisaus on the side
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!