Gerecht 3: Krieltjessalade met veel groene kruiden, roomkaas van Daalwiek en een zacht gekookt eitje (V)

beeld Naoberkrat

Gerecht 3: Krieltjessalade met veel groene kruiden, roomkaas van Daalwiek en een zacht gekookt eitje (V)

Naoberkrat recept week 10 | Gerecht 3
No ratings yet
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • kookpan
  • steelpan
  • bakpan
  • Snijplank
  • keukenmes
  • Mengkom
  • vergiet
  • keukenpapier
  • bordje

Ingrediƫnten
  

Uit Onze Naoberkrat:

  • 800 gram krieltjes van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 250 gram roomkaas van Daalwiek van Arjan en Evelien van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 0,5 bos bosui van Gert Smits van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 150 gram spekjes van de scharrelvarkens van Roos & Sander van Sanders Hof uit Etten
  • 2 stuks eieren van Roy & Mandy van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 0,5 bosje bieslook van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks sinaasappel van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 10 gram pompoenpitjes van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Uit de keukenkast:

  • zout en peper

Instructies
 

  • Zet een pan op het vuur en breng aan de kook met een snuf zout erin
  • Snijd de krieltjes doormidden
  • Snijd de bieslook en de bosui in fijne ringetjes.
  • Haal met de een zeste of fijne rasp de schil van de sinasapppel - alleen het oranje, het witte is bitter en niet lekker en doe dit door de roomkaas en pers het sap erdoor
  • Wanneer het water kookt, voeg je de aardappelen toe en kook deze in 10-15 minuten gaar.
  • Zet ondertussen een steelpan met water voor de eitjes op en breng aan de kook
  • Wanneer het water kookt doe de eieren in de pan en kook deze 6 minuten.
  • Giet na 6 minuten de eieren af en laat ze schrikken onder koud water, dit zorgt dat het kookproces stopt, pel de eitjes en hak deze grof.
  • Zet een bakpan op halfhoog vuur en bak hierin de spekjes bruin en krokant
  • Wanneer de spekjes mooi bruin en krokant zijn; schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Wanneer de krieltjes gaar zijn (je er met een mesje gemakkelijk doorheen kunt prikken), giet deze af en doe ze terug in de pan op uit te stomen (tip, warme aardappels hebben de neiging om zich vol te zuigen, daarom laat je ze droogstomen en spoel je ze niet koud af.)
  • Maak nu de salade af door de andere ingrediĆ«nten er doorheen te mengen. Doordat direct te doen trekken de smaken lekker in de krieltjes.
  • Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!