Zet een pan op het vuur en breng aan de kook met een snuf zout erin
Snijd de krieltjes doormidden
Snijd de bieslook en de bosui in fijne ringetjes.
Haal met de een zeste of fijne rasp de schil van de sinasapppel - alleen het oranje, het witte is bitter en niet lekker en doe dit door de roomkaas en pers het sap erdoor
Wanneer het water kookt, voeg je de aardappelen toe en kook deze in 10-15 minuten gaar.
Zet ondertussen een steelpan met water voor de eitjes op en breng aan de kook
Wanneer het water kookt doe de eieren in de pan en kook deze 6 minuten.
Giet na 6 minuten de eieren af en laat ze schrikken onder koud water, dit zorgt dat het kookproces stopt, pel de eitjes en hak deze grof.
Zet een bakpan op halfhoog vuur en bak hierin de spekjes bruin en krokant
Wanneer de spekjes mooi bruin en krokant zijn; schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
Wanneer de krieltjes gaar zijn (je er met een mesje gemakkelijk doorheen kunt prikken), giet deze af en doe ze terug in de pan op uit te stomen (tip, warme aardappels hebben de neiging om zich vol te zuigen, daarom laat je ze droogstomen en spoel je ze niet koud af.)
Maak nu de salade af door de andere ingrediƫnten er doorheen te mengen. Doordat direct te doen trekken de smaken lekker in de krieltjes.
Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout
Eet smakelijk!