Gerecht 3: Gyros van knolselderij met flatbread* en een salade van rucola, chioggiabiet en buffel-feta

Gerecht 3: Gyros van knolselderij met flatbread* en een salade van rucola, chioggiabiet en buffel-feta

Naoberkrat recept week 45
No ratings yet
Bereidingstijd 20 min
Oventijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • neutrale of zonnebloemolie
  • heteluchtoven
  • Snijplank
  • keukenmes
  • mengkommen
  • dunschiller, mandoline of kaasschaaf

Ingrediënten
  

Ingrediënten uit Onze Naoberkrat

  • 1 bakje gyros kruiden uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 1 stuks middelgrote knolselderij van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 stuks flatbread Uit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 125 gram rucola van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 150 gram buffelfeta (gebruik de feta olie voor in de dressing) van buffelboerderij Arns uit Zevenaar
  • 2 stus biologische chioggiabiet Van Ivo van tuinderij de Zaaistek uit Hummelo

Ingrediënten uit de eigen keukenkast:

  • zout
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel olijfolie
  • 150 ml lauwwarm water

Instructies
 

Voorbereiding

  • Schil de knolselderij en snijd hem in plakken van 1 cm dikte
  • Snijd met een dunschiller, een mandoline of een kaasschaaf dunne repen over de smalle zijde van de knolselderij en doe deze in een kom en zet de kom op een pan met een dun laagje water op laag vuur
  • Schep de gyroskruiden en een peer eetlepels neutrale olie over de knolselderij en hussel het goed door elkaar en laat dit ongeveer 10 a 20 minuten marineren en hussel regelmatig
  • schil de chioggia biet en snijd deze in dunne plakjes, leg enkele plakjes op elkaar en snijd hier dunne reepjes van

Bereiding van de gyros van knolselderij

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Was de rucola en laat deze uitlekken in een zeef
  • Neem een brede, platte ovenschaal of bakplaat en spreid de knolselderij gyros daarop uit.
  • Schuif in de oven en laat in circa 20 minuten gaar schep elke 7/8 minuten even door totdat deze licht crunchy wordt

Afmaken

  • Bak de flatbreads de laatste 5 minuten even mee
  • beleg het flatbread voor de helft met de feta, leg daar de gyros op, verdeel de rucola over de gyros en werk af met de bieten reepjes, mooie scheut feta olie erop met een haal verse zwarte peper en wat zeezout.
  • Vouw de flatbread dubbel en eet smakelijk
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!