1bakjegyros kruiden uit de keuken van Eetwinkel van Mien
1stuksmiddelgrote knolselderijvan Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
2stuksflatbreadUit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
125gramrucola van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
150grambuffelfeta (gebruik de feta olie voor in de dressing)van buffelboerderij Arns uit Zevenaar
2stusbiologische chioggiabiet Van Ivo van tuinderij de Zaaistek uit Hummelo
Ingrediënten uit de eigen keukenkast:
zout
4eetlepelszonnebloemolie
1theelepelolijfolie
150mllauwwarm water
Instructies
Voorbereiding
Schil de knolselderij en snijd hem in plakken van 1 cm dikte
Snijd met een dunschiller, een mandoline of een kaasschaaf dunne repen over de smalle zijde van de knolselderij en doe deze in een kom en zet de kom op een pan met een dun laagje water op laag vuur
Schep de gyroskruiden en een peer eetlepels neutrale olie over de knolselderij en hussel het goed door elkaar en laat dit ongeveer 10 a 20 minuten marineren en hussel regelmatig
schil de chioggia biet en snijd deze in dunne plakjes, leg enkele plakjes op elkaar en snijd hier dunne reepjes van
Bereiding van de gyros van knolselderij
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Was de rucola en laat deze uitlekken in een zeef
Neem een brede, platte ovenschaal of bakplaat en spreid de knolselderij gyros daarop uit.
Schuif in de oven en laat in circa 20 minuten gaar schep elke 7/8 minuten even door totdat deze licht crunchy wordt
Afmaken
Bak de flatbreads de laatste 5 minuten even mee
beleg het flatbread voor de helft met de feta, leg daar de gyros op, verdeel de rucola over de gyros en werk af met de bieten reepjes, mooie scheut feta olie erop met een haal verse zwarte peper en wat zeezout.
Vouw de flatbread dubbel en eet smakelijk
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!