Gerecht 3: Frittata met wintergroenten* en een groene salade van rucola (V)

 

frittata wintergroenten

Gerecht 3: Frittata met wintergroenten en een groene salade van rucola (V)

Naoberkrat recept week 47
No ratings yet
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 35 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Uit de Naoberkrat:

  • 200 gram geraspte winterpeen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 200 gram geraspte bietjes van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 400 gram aardappel van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 2 stuks uien van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 6 stuks eieren van Roy & Maud van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 2 takjes tijm van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 takjes rozemarijn van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 150 gram rucola van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks limoen van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Uit de keukenkast:

  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

Voorbereiding:

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • was de aardappelen en rasp deze met schil
  • maak de uien schoon en snipper deze fijn
  • rits de blaadjes van de tijm en rozemarijn en hak deze fijn
  • vet een ovenschaal in met olie
  • rasp de limoen en zet de rasp apart, pers de limoen uit en houd het sap apart

Bereiding:

  • meng alle groente in de ovenschaal met de tijm en rozemarijn en breng op smaak met peper en zout
  • rooster de groente in de oven gedurende 20 minuten, schep halverwege om
  • klop ondertussen de eieren los met de limoenzeste en peper
  • haal de schaal uit de oven, laat de oven aanstaan
  • giet het eimengsel over de groente en bak de frittata nog eens 15 minuten in de oven
  • meng ondertussen het limoensap met een scheutje olijfolie en peper en zout
  • maak hiermee de rucola aan
  • serveer de frittata met de rucola salade
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!