Gerecht 3: Curry met bloemkool van Gert, limoen en parelgort-rijst

Wat deze curry net even anders dan anders maakt is dat we de hele bloemkool verwerken, dus ook de kern en de bladeren. Deze stoven we mee in de curry. Naar de bloemkool roosjes hebben we geen omkijken, die schuiven we in de oven om te roosteren en worden pas op het laatst toegevoegd aan de curry. Hierdoor behoud het gerecht een fijne bite. 

Gerecht 3: Curry met bloemkool van Gert, limoen en parelgort-rijst

Naoberkrat recept week 37
5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • kookpan
  • Ovenschaal
  • zeef of vergiet
  • Snijplank
  • keukenmes

Ingredi├źnten
  

  • 180 gram parelgort Van Landgoed Velhorst uit Lochem
  • 1 stuks limoen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks bloemkool van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks sjalot van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 teen knoflook Van tuinderij de Zaaistek uit Hummelo
  • 1 bakje currypasta uit de keuken van eetwinkel van Mien
  • 1 blik kokosmelk bio uit de voorraad van van Mien uit de voorraad van Eetwinkel van Mien
  • 0,5 bosje verse koriander van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks kleine rode peper van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd het blad van de bloemkool snijd de de bloemkool (gooi het blad en de kern niet weg!) in kleine roosjes
  • Zet de bloemkool in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olie en zout
  • Zet de bloemkool 20 minuten in de oven, en rooster deze goudbruin.
  • Zet een kookpan met water op, breng aan de kook en kook de parelgort voor 10 minuten.
  • Snijd het blad van de bloemkool in fijne reepjes en was deze
  • Maak de sjalot, rode peper en de knoflook schoon en hak deze fijn
  • Snijd de kern van de bloemkool in fijne blokjes
  • Zet een kookpan op het vuur met een scheutje olie erin, fruit hierin de sjalot, knoflook, rode peper en bloemkool kern en bladeren totdat het glazig wordt
  • Giet de parelgort na 10 minuten koken af en voeg deze toe aan de kookpan.
  • Voeg de currypasta toe en fruit deze ook aan, blus alles af met de kokosmelk
  • Voeg het gesneden bloemkoolblad toe
  • Kook het geheel op laag vuur afgedekt met een deksel tot de parelgort gaar is
  • Maak af met verse koriander, limoensap, zest van de limoen en de geroosterde bloemkool roosjes
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!