Gerecht 2: Speltpasta met zoetzure lupineboontjes, cherrytomaatjes, verse basilicum en buffelmozzarella

 

naoberkrat recept week 38 pasta lupine mozzarella

Gerecht 2: Speltpasta met zoetzure lupineboontjes, cherrytomaatjes, verse basilicum en buffelmozzarella

Naoberkrat recept week 38
No ratings yet
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • Uit eigen keukenkast:
  • kookpan
  • hapjespan
  • Snijplank
  • keukenmes
  • vergiet of zeef

Ingrediënten
  

Uit Onze Naoberkrat:

  • 180 gram speltpasta van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • 150 gram mozzarella van Anita van buffelboerderij Arns uit Zevenaar
  • 1 zakje zoetzure lupine boontjes uit de keuken van Villa Ruimzicht
  • 250 gram cherrytomaatjes van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 0,5 bos basilicum van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks witte ui van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

Uit eigen keukenlade:

  • neutrale olie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Zet een kookpan met water op met een goede snuf zout en breng aan de kook
  • Snijd de cherrytomaatjes doormidden
  • Giet de lupineboontjes af
  • Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd deze fijn
  • Maak de knoflook en ui schoon en hak deze fijn
  • Zet terwijl de pasta kookt een hapjespan op het laag vuur en verwarm hierin een scheutje olie
  • Fruit hierin de knoflook en ui aan tot de ui glazig is
  • Voeg de cherrytomaatjes toe en bak deze kort mee
  • Giet de pasta af als deze gaar is en doe deze met de lupine boontjes in de hapjespan.
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout
  • Meng als laatste de mozzarella erdoor en serveer met de gesneden basilicum
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!