Breng een pan water aan de kook met een snuf zout en kook de pasta gaar in 4 tot 6 minuten en giet af.
Snijd de anjovisfilets in kleine stukjes
Snijd de cherrytomaatjes door de helft
Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes
Zet een hapjespan op het vuur en voeg een scheutje olie toe
Wanneer de olie warm is voeg de anjovis en de knoflook toe, bak deze rustig totdat de knoflook licht begint te kleuren
Tip: Ansjovis is een goede vervanger van zout; de vissmaak verdwijnt doordat je de ansjovis meebakt en wat overblijft is een diepe zoutige smaak. Dit is de umami smaak (umami is Japans voor heerlijke of hartige smaak) en ontstaat vooral door rijping of fermentatie van producten.
Voeg vervolgens de tomaatjes toe en bak deze mee tot ze zacht worden
Voeg vervolgens de pasta en de spinazie in delen toe en schep een aantal keer door zodat alles goed gemengd is, voeg ook de feta toe
Maak eventueel af met een scheut mooie olijfolie en zwarte peper
Eet smakelijk!