Gerecht 2: Speltpasta met verse cherrytomaatjes, spinazie & buffelfeta (V)

recept naoberkrat Speltpasta met verse cherrytomaatjes, spinazie & buffelfeta

Speltpasta met verse cherrytomaatjes, spinazie & buffelfeta

Naoberkrat recept week 17
No ratings yet
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • 2 eetlepels olijfolie
  • verse gemalen zwarte peper
  • zout
  • kookpan
  • spatel of houten lepel

Ingrediënten
  

  • 180 gram pasta van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • 150 gram cherrytomaatjes van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 200 gram fijne spinazie van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 150 gr feta van buffelboerderij Arns uit Zevenaar
  • 6 stuks anjovisfilets uit de keuken van Eetwinkel Van Mien
  • 1 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Instructies
 

  • Breng een pan water aan de kook met een snuf zout en kook de pasta gaar in 4 tot 6 minuten en giet af.
  • Snijd de anjovisfilets in kleine stukjes
  • Snijd de cherrytomaatjes door de helft
  • Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes
  • Zet een hapjespan op het vuur en voeg een scheutje olie toe
  • Wanneer de olie warm is voeg de anjovis en de knoflook toe, bak deze rustig totdat de knoflook licht begint te kleuren
  • Tip: Ansjovis is een goede vervanger van zout; de vissmaak verdwijnt doordat je de ansjovis meebakt en wat overblijft is een diepe zoutige smaak. Dit is de umami smaak (umami is Japans voor heerlijke of hartige smaak) en ontstaat vooral door rijping of fermentatie van producten.
  • Voeg vervolgens de tomaatjes toe en bak deze mee tot ze zacht worden
  • Voeg vervolgens de pasta en de spinazie in delen toe en schep een aantal keer door zodat alles goed gemengd is, voeg ook de feta toe
  • Maak eventueel af met een scheut mooie olijfolie en zwarte peper
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!