Snijd de broccoliroosjes van de steel en houd apart
Verwijder het houtachtige uiteinde van de steel, halveer de steel en snijd vervolgens in plakjes
Verwarm de bakpan met een scheutje olie op middelhoog vuur en bak hier langzaam de broccolisteel plakjes in.
Pel ondertussen de ui en knoflook.
Snijd de ui in dunne plakjes en voeg toe in de bakpan
Plet de knoflook met de platte kant van het koksmes en voeg ook toe aan de bakpan.
Maak de peper schoon (laat eventueel zaadjes en zaadlijsten zitten als als je van pittig houdt), snijd in stukjes en voeg toe.
Voeg de venkelzaad toe en bak even kort mee voordat je de tomaten toevoegt. Hierdoor ontwikkelt de smaak van het venkelzaad zich beter.
Blus af met azijn en draai het vuur lager.
Snijd de tomaten in 4 parten en voeg toe, inclusief eventueel vocht. Laat langzaam pruttelen en roer af en toe. Zo kunnen de smaken zich mooi mengen.
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook
Kook hier de pasta in 6 minuten gaar. Voeg na 2-3 minuten de broccoliroosjes (afhankelijk van de grootte) toe en kook beetgaar.
Giet de pan af en hou een kopje kookwater apart. Gebruik dit eventueel om de saus smeuïger te maken.
Voeg de pasta en broccoli toe aan de saus en hussel door elkaar. Vis de knoflook eruit en serveer met liefde.