Gerecht 2: Pasta Carbonara

Pasta carbonara met boontjes van Slaege, pancetta van Sanders Hof en rucola

Gerecht 2: Pasta Carbonara met Mien’s pancetta

Naoberkrat recept week 19
No ratings yet
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • witte wijn
  • peper
  • zout
  • roomboter
  • een pan ruim genoeg om de pasta in te koken
  • een houten lepel
  • een koekenpan of hapjespan
  • Een keukenmes
  • Een snijplank

Ingrediënten
  

  • 180 gram speltpasta van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • 100 gram Slaege boontjes van de Slaege uit Silvolde
  • 75 gram pancetta van Mathijs van Eetwinkel van Mien
  • ½ teentje knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • ½ stuks sjalot van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks ei van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 100 gram oude kaas van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 75 gram rucola van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Instructies
 

  • Let op! Week de bonen een nachtje in koud water in de koelkast.
  • Breng een pan met water aan de kook met zout om de pasta in te koken.
  • Verwijder eventueel het zwoerd en snijd de pancetta in blokjes van ongeveer een halve centimeter.
  • Verwarm de hapjes pan op laag vuur en snijd en verwarm hier een klontje boter en de pancetta en laat dit op laag vuur smelten.
  • Maak ondertussen het sjalotje schoon en snijd deze in halve ringen; schoon de knoflook en snijd deze door de helft en voeg bij de pancetta en laat dit rustig fruiten.
  • Verwijder vervolgens de knoflook. (tip, wanneer je in de beginfase een kruidige olie maakt met bijvoorbeeld knoflook, tijm of rozemarijn en deze niet fijn snijd kan je deze makkelijk weer verwijderen alvorens je de resterende ingrediënten toevoegt.
  • Blus dit met een glas witte wijn, Spoel de bonen af en voeg ze toe en breng vervolgens aan de kook en laat dit kort inkoken
  • kook de pasta 2 minuten in het water met zout, giet de pasta af maar bewaar een glaasje kookvocht, voeg de pasta toe aan de rest van de ingrediënten en laat dit rustig mee garen in de saus, (tip!!! de pasta zal de saus dikker maken en bovendien trekt de smaak van je saus in de pasta in plaats van alleen om je pasta heen).
  • Gebruik om de pasta te roeren een houten lepel om te voorkomen dat je de pasta kapot roert, omschudden is nog beter. (mocht de pasta te dik worden voeg dan wat kookvocht van de pasta toe)
  • Wanneer de pasta al dente is verwijder de pasta van het vuur.
  • Meng de kaas met een losgeklopt eitje, voeg dit aan de pasta toe en meng dit door het geheel om de saus verder af te binden.
  • Doe de pasta in een diep bord en rasp de kaas eroverheen en verdeel de postelein over de pasta.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!