Blus de pancetta/ui af met een glas witte wijn en breng dit aan de kook. Voeg de blokjes pompoen toe en laat dit ongeveer een minuutje of 2 doorkoken.
Verwijder dan de knoflook en voeg de roomkaas toe en roer door elkaar.
Voeg vervolgens de pasta toe en laat dit rustig meegaren in de saus, (Tip: de pasta zal de saus dikker maken en bovendien trekt de smaak van je saus in de pasta in plaats van alleen om je pasta heen).
Gebruik om de pasta te roeren een houten lepel om te voorkomen dat je de pasta kapot roert. Omschudden is nog beter. (Mocht de pasta te dik worden voeg dan wat kookvocht van de pasta toe).
Wanneer de pasta ‘’al dente’’ is verwijder je de pasta van het vuur en voeg je per 2 personen 1 eitje toe. Meng deze door het geheel om de saus verder af te binden.
Doe de pasta in een diep bord, doe de kaas eroverheen en verdeel de rucola en de pompoenpitjes over de pasta.