Gerecht 2: de vier p’s = Pasta met Pompoen, Pancetta & Pompoenpitjes

 

Gerecht 2: de vier p’s = Pasta met Pompoen, Pancetta & Pompoenpitjes

Naoberkrat recept week 44 | gerecht 2
No ratings yet
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • een grote pan voor de pasta
  • een houten lepel
  • een koekenpan of hapjespan
  • Een keukenmes
  • Een snijplank

Ingrediënten
  

Uit Onze Naoberkrat:

  • 180 gram speltpasta van Jan van de Slaege uit Silvolde
  • 75 gram pancetta van de scharrelvarkens van Roos & Sander van Sanders Hof uit Etten
  • teentje knoflook van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks sjalot van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks flespompoen van Ferdinand van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks eitje van Roy & Mandy van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 100 gram geraspte kaas van Arjan en Evelien van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 150 gram roomkaas van Arjan en Evelien van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 50 gram rucola van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 25 gram geroosterde en gezouten pompoenpitjes van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Uit de eigen keukenkast:

  • glas droge witte wijn
  • peper
  • zout
  • klontje roomboter

Instructies
 

Voorbereiding:

  • Breng een pan met water aan de kook met zout om de pasta in te koken.
  • Schil de pompoen en snijd deze over de lengte doormidden, verwijder met een lepel de zaden
  • Snijd de pompoen in blokjes van 0,5 cm
  • Was de rucola ook en zet apart
  • Snijd de pancetta in kleine blokjes

Bereiding saus:

  • Verwarm de hapjespan op halfhoog vuur, verwarm hier een klontje boter in en fruit de pancetta op een halfhoog vuur.
  • Maak ondertussen het sjalotje schoon en snijd deze in halve ringen. Schoon de knoflook en snijd deze door de helft. Voeg de ui en knoflook bij de pancetta en laat dit rustig fruiten.

Bereiding pasta:

  • Kook de pasta 2 minuten in het water met zout.
  • Giet af, maar houd een glaasje kookvocht achter de hand.

Bereiding saus:

  • Blus de pancetta/ui af met een glas witte wijn en breng dit aan de kook. Voeg de blokjes pompoen toe en laat dit ongeveer een minuutje of 2 doorkoken.
  • Verwijder dan de knoflook en voeg de roomkaas toe en roer door elkaar.
  • Voeg vervolgens de pasta toe en laat dit rustig meegaren in de saus, (Tip: de pasta zal de saus dikker maken en bovendien trekt de smaak van je saus in de pasta in plaats van alleen om je pasta heen).
  • Gebruik om de pasta te roeren een houten lepel om te voorkomen dat je de pasta kapot roert. Omschudden is nog beter. (Mocht de pasta te dik worden voeg dan wat kookvocht van de pasta toe).
  • Wanneer de pasta ‘’al dente’’ is verwijder je de pasta van het vuur en voeg je per 2 personen 1 eitje toe. Meng deze door het geheel om de saus verder af te binden.
  • Doe de pasta in een diep bord, doe de kaas eroverheen en verdeel de rucola en de pompoenpitjes over de pasta.

Tips van de chef

 (Tip: wanneer je een olie smaakt wil geven met bijvoorbeeld tijm, rozemarijn of knoflook , snijd de ingrediënten dan niet fijn zodat je deze makkelijk weer kan verwijderen).

Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!