Gerecht 2: Bonenschotel met speltpasta, worst van Sanders Hof en verse postelein

 

Gerecht 2: Bonenschotel met speltpasta, worst van Sanders Hof en verse postelein

Naoberkrat recept week 45
No ratings yet
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • kookpan
  • Snijplank
  • keukenmes
  • grote kom om de boontjes in te weken

Ingrediënten
  

Uit Onze Naoberkrat:

  • 150 gram woudboontjes van Jan van de Slaege uit Silvolde
  • 180 gram speltpasta gemaakt van de granen van Jan van de Slaege uit Silvolde
  • 2 stuks verse chorizo van de scharrelvarkens van Roos & Sander van Sanders Hof uit Etten
  • 100 gram postelein Van Ivo van tuinderij de Zaaistek uit Hummelo
  • 1 klein blikje tomatenpuree Uit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 1 bakje chilikruiden Uit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 1 stuks ui van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks rode paprika van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Instructies
 

  • Let op! We hebben de boontjes le een nachtje voor je op de week gezet. Wil je de bonen nog even bewaren? Ververs dan het water en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Voorbereiding:

  • zet een pan met water op en kook de boontjes in ongeveer 20 minuten gaar in zeer ruim water (zonder zout*)
  • Was de postelein en laat deze goed uitlekken
  • Maak de uien en paprika schoon en snijd deze in gelijke blokjes
  • Giet de bonen af en spoel deze goed na met koud water
  • Snijd de verse worst in plakken.

Bereiding:

  • Zet een kookpan met dikke bodem op halfhoog vuur en doe hierin een scheutje olie
  • Bak de worst, met de uien en paprika, aan tot deze begint te kleuren
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit gedurende 1 minuut mee (tip: door de tomatenpuree eerst te bakken wordt deze minder zuur)
  • Voeg de bonen en de chili kruiden toe en roer nog een keer om
  • Voeg de pasta en water toe totdat alles net onderstaat en breng dit - op hoog vuur - aan de kook
  • Laat 4 minuten goed doorkoken
  • Voeg op het laatste moment - wanneer de bonen en de pasta gaar zijn - â…” van de postelein toe en roer deze door de schotel
  • Garneer af met de overige verse postelein

Tips van de chef

*Weetje: kook bonen zonder zout. Zout zorgt er namelijk voor dat het vliesje rondom de boon harder wordt.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!