150gramwoudboontjesvan Jan van de Slaege uit Silvolde
180gramspeltpastagemaakt van de granen van Jan van de Slaege uit Silvolde
2stuksverse chorizovan de scharrelvarkens van Roos & Sander van Sanders Hof uit Etten
100gramposteleinVan Ivo van tuinderij de Zaaistek uit Hummelo
1klein blikje tomatenpureeUit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
1bakje chilikruidenUit de keukenkast van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
1stuksuivan Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
1stuksrode paprikavan Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
Instructies
Let op! We hebben de boontjes le een nachtje voor je op de week gezet. Wil je de bonen nog even bewaren? Ververs dan het water en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Voorbereiding:
zet een pan met water op en kook de boontjes in ongeveer 20 minuten gaar in zeer ruim water (zonder zout*)
Was de postelein en laat deze goed uitlekken
Maak de uien en paprika schoon en snijd deze in gelijke blokjes
Giet de bonen af en spoel deze goed na met koud water
Snijd de verse worst in plakken.
Bereiding:
Zet een kookpan met dikke bodem op halfhoog vuur en doe hierin een scheutje olie
Bak de worst, met de uien en paprika, aan tot deze begint te kleuren
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit gedurende 1 minuut mee (tip: door de tomatenpuree eerst te bakken wordt deze minder zuur)
Voeg de bonen en de chili kruiden toe en roer nog een keer om
Voeg de pasta en water toe totdat alles net onderstaat en breng dit - op hoog vuur - aan de kook
Laat 4 minuten goed doorkoken
Voeg op het laatste moment - wanneer de bonen en de pasta gaar zijn - â…” van de postelein toe en roer deze door de schotel
Garneer af met de overige verse postelein
Tips van de chef
*Weetje: kook bonen zonder zout. Zout zorgt er namelijk voor dat het vliesje rondom de boon harder wordt.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!