Gerecht 1: Stamppotje van rucola en gebakken chorizoworst

beeld Naoberkrat

Gerecht 1: Stamppotje van rucola en gebakken chorizoworst

Naoberkrat recept week 38
No ratings yet
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • kookpan
  • bakpan
  • vergiet
  • pureestamper
  • Snijplank
  • keukenmes
  • fijne rasp

Ingrediƫnten
  

Uit Onze Naoberkrat

  • 500 gram aardappelen van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 300 gram rucola van de Groene Schuur van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 2 stuks verse chorizoworstjes van de scharrelvarkens van Sanders Hof uit Etten
  • 2 tenen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 100 ml melk van Daalwiek van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 10 gram geroosterde en gezouten pompoenpitten van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks sinaasappel van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Instructies
 

  • Was de rucola en droog deze in een slacentrifuge of theedoek. Snijd in grove delen en zet apart
  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken
  • Maak de teentjes knoflook schoon
  • Zet een kookpan op met een scheut water en breng aan de kook
  • Kook de aardappelen samen met de knoflook tot de aardappelen gaar zijn
  • Rasp de sinaasappelschil met een fijne rasp en zet de zest apart
  • Schil de sinaasappel, snijd de partjes vruchtvlees eruit en snijd deze in kleinere stukjes
  • Zet ondertussen een bakpan op en verwarm hierin een scheutje olie
  • Verwijder het velletje van de worstjes, en rul het vlees in de bakpan tot het fijn en gaar is
  • Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet deze af en doe terug in de pan, voeg de melk toe en stamp fijn (samen met de knoflook)
  • Voeg vervolgens de chorizo (met het vet! = smaak) en de sinaasappelzeste toe aan de puree en meng samen met de rucola door de puree
  • Verdeel de stamppot over de borden verdeel de sinaasappelblokjes en pompoenpitjes erover.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!