Gerecht 1: Stamppot rode biet met zilveruitjes en een salieworstje

 

stamppot bietjes

Gerecht 1: Stamppot rode biet met zilveruitjes en een salieworstje

Naoberkrat recept week 10
No ratings yet
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • 2 Kookpannen
  • pureestamper
  • dunschiller
  • bakpan

Ingrediënten
  

Uit Onze Naoberkrat:

  • 600 gram aardappelen van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 300 gram bietjes van Groententeler Smits uit de Heurne
  • 2 stuk salieworst van de scharrelvarkens van Roos & Sander van Sanders Hof uit Etten
  • 1 bakje zoetzure uitjes uit de keuken van eetwinkel van Mien

Uit eigen keukenkast:

  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje melk

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken
  • Schil de bietjes en snijd in gelijke stukken
  • Zet 2 kookpannen op het ruim water en een snuf zout, breng aan de kook
  • Wanneer het water kookt, voeg de bieten toe, kook deze in ongeveer 15-18 minuten gaar
  • Wanneer de andere pan water kookt, voeg de aardappelen toe en kook deze in 10-12 minuten gaar
  • Bak de worstjes in een scheutje olie rondom goudbruin en gaar
  • Wanneer de aardappelen en bietjes gaar zijn, giet ze af en stamp ze samen, met een klontje boter en scheutje melk tot een grove puree
  • Voeg de uitjes toe en meng dit door elkaar.
  • Proef en bepaal of de stamppot nog peper en zout nodig heeft?
  • Serveer met het worstje en geniet van de maaltijd!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!