Gerecht 1: Rosti van aardappel en spitskool met verse salieworst van Sanders Hof

 

Gerecht 1: Rosti van aardappel en spitskool met verse salieworst van Sanders Hof

Naoberkrat recept week 37
5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • garde
  • Mengkom
  • bakpan (bij voorkeur ovenbestendig)
  • Snijplank
  • keukenmes
  • grove rasp
  • spatel

Ingrediƫnten
  

Uit Onze Naoberkrat:

  • 750 gram aardappels van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 2 stuks salie worstjes van de scharrelvarkens van Sanders Hof uit Etten
  • 1 bakje bakje komijnzaad uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 350 gram gesneden spitskool van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks ei van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem

Uit de eigen keukenlade:

  • peper en zout
  • neutrale bakolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de spitskool in fijne reepjes
  • Was de aardappel en rasp deze, met schil, op een grove rasp. Knijp het overtollige vocht uit de aardappelen, bijvoorbeeld met een schone theedoek boven de gootsteen.
  • Meng het ei met het komijnzaad, en breng op smaak met zout en peper
  • Meng nu de spitskool en de aardappel met het eimengsel
  • Zet een bakpan op middelhoog vuur en verwarm hierin een scheutje olie
  • Verdeel het aardappel mengsel in de pan en druk deze een beetje plat
  • Wanneer de rosti begint te kleuren draai ze dan om, (bij een kleine koekenpan of een groter gezelschap dan 2 personen bak het mengsel dan in meerder keren)
  • Gaar de rosti na in de oven, 10 minuten op 180 graden (bij een hittebestendige koekenpan schuif je de koekenpan in de oven, gebruik anders een bakplaat)
  • Bak ondertussen de worstjes in een bakpan met een scheutje olie tot deze mooi bruin en gaar zijn.
  • Haal de rosti uit de oven (vergeet niet je handen te beschermen want ook de steel van de koekenpan is heet!) en serveer samen met de worstjes.

Tips van de chef

Restjes tip:
  • Wist je dat als je rosti over hebt en deze koud laat worden en je ze uitsteekt je een perfecte bodem hebt voor een lekker hapje van bijvoorbeeld een garnalen salade
Luiehuisvrouwentip:
  • Als je geen zin hebt in meer vuile pannen je de worst ook in kleine stukjes in het aardappel mengsel kan doen en in de rosti kan meebakken.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!