Gerecht 1: Puree van pastinaak met aardappel met een verse chorizoworstje van Sanders Hof, geroosterde pastinaak en een pesto van vers kruiden

 

recept naoberkrat pastinaak kruiden pesto worst

Gerecht 1: Puree van pastinaak met aardappel met een verse chorizoworstje van Sanders Hof, geroosterde pastinaak en een pesto van vers kruiden

Naoberkrat recepten week 2
No ratings yet
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Uit de keukenlade

  • 150 ml olijfolie
  • peper
  • zout
  • klein klontje boter
  • fijne rasp
  • kookpan
  • bakpan
  • vergiet of zeef
  • pureestamper
  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 300 gram pastinaak van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 150 gram aardappelen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 125 ml verse melk van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • verse tijm van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 bos bosui (het witte gedeelte) Gebruik het groene gedeelte in het pasta gerecht van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 stuks chorizoworsten van scharrelvarkenshouderij Sanders Hof uit Etten
  • 1 bosje bos peterselie van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 bos bos basilicum van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks sjalot van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 takjes salie van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 2 takjes oregano van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

Instructies
 

Stap 1

  • Snijd kop en kont van de pastinaak en schil ze met de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
  • Zet een kookpan met water en snuf zout aan voor de aardappelen
  • Doe de pastinaak in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie, peper en zout, meng door.
  • Rooster een deel van de pastinaak 20 minuten in de oven
  • Kook de aardappels en het andere deel van de pastinaak 20 minuten en voeg de tijm toe aan het kookwater

Stap 2: Bereiding van de pesto

  • Pluk de blaadjes salie en oregano van de steeltjes (tip: steeltjes kan je in een afgesloten potje met de schillen van de sjalot en knoflook in een laag olijfolie bewaren in de koelkast voor een lekkere kruidenolie)
  • Doe deze samen met de peterselie en basilicum (inclusief de steeltjes) in de keukenmachine.
  • Maak de sjalot en knoflook schoon en voeg toe toe aan de kruiden
  • Zet de keukenmachine aan en voeg de olijfolie toe
  • Breng de pesto op smaak met peper en zout

Stap 3

  • Als de aardappels/pastinaak zacht zijn, giet je het geheel af en verwijder de tijm
  • Voeg de melk, boter en een snufje zout en peper toe en stamp met een aardappelstamper alles fijn.
  • Houd de pastinaak apart
  • Zet een bakpan op het vuur en voeg een scheutje olie toe
  • Bak de worstjes rondom bruin en gaar op halfhoog vuur
  • Snijd de bosuitjes in ringen en meng door de stamppot
  • Schep een gewenste hoeveelheid puree op het bord, leg hierop de chorizoworst en de geroosterde pastinaak en schep hier een goede lepel kruidige pesto overheen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!