300grampastinaakvan groentekwekerij Smits uit de Heurne
150gramaardappelenvan groentekwekerij Smits uit de Heurne
125mlverse melkvan Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
verse tijmvan kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
1bosbosui (het witte gedeelte) Gebruik het groene gedeelte in het pasta gerechtvan groentekwekerij Smits uit de Heurne
2stukschorizoworstenvan scharrelvarkenshouderij Sanders Hof uit Etten
1bosjebos peterselievan kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
1bosbos basilicumvan groentekwekerij Smits uit de Heurne
2teenknoflookvan groentekwekerij Smits uit de Heurne
1stukssjalotvan groentekwekerij Smits uit de Heurne
2takjessalievan kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
2takjesoreganovan kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
Instructies
Stap 1
Snijd kop en kont van de pastinaak en schil ze met de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
Zet een kookpan met water en snuf zout aan voor de aardappelen
Doe de pastinaak in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie, peper en zout, meng door.
Rooster een deel van de pastinaak 20 minuten in de oven
Kook de aardappels en het andere deel van de pastinaak 20 minuten en voeg de tijm toe aan het kookwater
Stap 2: Bereiding van de pesto
Pluk de blaadjes salie en oregano van de steeltjes (tip: steeltjes kan je in een afgesloten potje met de schillen van de sjalot en knoflook in een laag olijfolie bewaren in de koelkast voor een lekkere kruidenolie)
Doe deze samen met de peterselie en basilicum (inclusief de steeltjes) in de keukenmachine.
Maak de sjalot en knoflook schoon en voeg toe toe aan de kruiden
Zet de keukenmachine aan en voeg de olijfolie toe
Breng de pesto op smaak met peper en zout
Stap 3
Als de aardappels/pastinaak zacht zijn, giet je het geheel af en verwijder de tijm
Voeg de melk, boter en een snufje zout en peper toe en stamp met een aardappelstamper alles fijn.
Houd de pastinaak apart
Zet een bakpan op het vuur en voeg een scheutje olie toe
Bak de worstjes rondom bruin en gaar op halfhoog vuur
Snijd de bosuitjes in ringen en meng door de stamppot
Schep een gewenste hoeveelheid puree op het bord, leg hierop de chorizoworst en de geroosterde pastinaak en schep hier een goede lepel kruidige pesto overheen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!