Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken
Was de prei en snijd deze in fijne halve ringen
Pluk de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn
Zet twee pannen water op het vuur met een snuf zout en breng aan de kook
Zet een steelpannetje water op voor de eieren, wanneer het water kookt, kook de eieren 8 minuten, giet daarna af en laat ze schrikken onder koud water.
Pel de eieren, snijd deze in parten en zet vervolgens apart weg.
Wanneer het water kookt, voeg de aardappelen toe en kook deze in 10-12 minuten gaar.
Als de aardappelen gaar zijn, giet ze af en stamp met een klontje boter, de mosterd, peper en zout tot puree
Gebruik de andere pan om de prei in te blancheren:
Wanneer het water kookt, voeg je de preiringen toe en kook deze 90 seconden,
Haal vervolgens uit het water en koel terug in ijswater of heel koud water. Wanneer de prei koud is (dit gaat heel snel) haal deze weer uit het ijswater en schud het water eraf. Laat goed uitlekken in een zeef
Prak de prei door de warme puree,maak af met de gepofte boekweit, partjes gekookt ei en gehakte peterselie en serveer!