150grambiologische quinoa van landgoed Velhorst uit Lochem
1teenknoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
1stukshet groene loof van de bosui (de onderkant gebruiken we voor de salade) van groentekwekerij Smits uit de Heurne
2stukssnack komkommer van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
Voor de Kofte
200gramgehakt van de dubbeldoelkoeien van IJsboerderij de Steenoven uit Hummelo
1stuksrode pepervan kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
1stukshet witte gedeelte van de bosui (het groene loof gebruiken we voor de köfte)van groentekwekerij Smits uit de Heurne
1stuksei van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
1teenknoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
Voor de gevulde peper
2stukszoete peper van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
1stuksgeitenkaas van geitenboerderij de Brömmels uit ‘t Woold
Voor de Yoghurt tuinkerssaus
200mlyoghurtvan Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
1bakjetuinkers van groentekwekerij Smits uit de Heurne
uit eigen keukenkastje:
azijn
olijfolie
peper & zout
1tlpaprikapoeder
1dlzonnebloemolie
Instructies
Voorbereiding:
verwarm de oven voor op 220 graden
was alle groenten onder stromend water
Bereiding quinoa
Spoel de quinoa goed af en gaar deze in ruim kokend water met zout; 15-20 min tot gaar bij rustig koken.
Giet de quinoa af en breng deze op smaak met 1 stuks geperste knoflook, een flinke scheut olijfolie en fris hem wat op met een scheutje azijn;
snijd de komkommer fijn en meng deze met de in kleine ringen gesneden groene stuk van de bosui door de salade.
Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Serveer de quinoa lauwwarm of koud bij het gerecht.
Bereiding Kofte
Meng het gehakt met de de andere geperste knoflook, de rode peper, het witte gedeelte van de bosui en het ei en breng dit op smaak met zout;
Vorm met vochtige handen mooie ovale vormen (4 stuks per persoon) en leg deze op een bakplaat of ovenschaal ingevet met een klein beetje olie.
Gaar de köfte 10 tot 15 minuten op een voorverwarmde oven van 220 graden.
Gevulde pepers
Snijd de twee groene peper door de helft en verwijder de kern (tip: dit gaat makkelijk door te schrapen met een lepeltje) en vul deze met de geitenkaas.
Vouw de pepers dicht en gaar ze 8 tot 10 minuten bij de köfte in de oven.
Yoghurt tuinkerssaus
Snijd de tuinkers van het matje en pureer deze met behulp van een staafmixer of keukenmachine door 1 dl zonnebloemolie;
Giet de tuinkers olie onder voortdurend roeren in een dun straaltje bij de yoghurt en breng dit op smaak met wat zwarte peper en zout.
Aan tafel:
Leg de gevulde paprika en de kofte op het bord, serveer daar de quinoa en de tuinkers-yoghurt saus apart bij.
Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!