Gerecht 1: Hutspot met runderstoof* van dubbeldoel-koe

hutspot_van_mien_preview

Gerecht 1: Hutspot met runderstoof* van dubbeldoel-koe

Naoberkrat recept week 45
No ratings yet
Bereidingstijd 30 min
Oventijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • kookpan
  • pureestamper
  • braadpan met dikke bodem
  • Snijplank

Ingrediënten
  

voor de runderstoof van dubbeldoel-koe

  • 400 gram runderstoof uit eigen keuken van de dubbeldoelkoeien van IJsboerderij de Steenoven uit Hummelo

voor Mien’s hutspot:

  • 4 stuks winterpeen Van Ivo van tuinderij de Zaaistek uit Hummelo
  • 600 gram aardappel van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 400 gram ui-blokjes van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Instructies
 

voor Mien’s hutspot:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de peen grondig en ontdoe ze van hun bovenkant en snijd ze in blokken van 1x1 cm.
  • Meng de uistukjes en peen met een scheut olie, peper en zout en rooster ze in een ovenschaal de oven goudbruin tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  • Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in gelijke stukken, was de aardappels grondig en zet ze op met koud water met een snuf zout.
  • Breng de aardappels snel aan de kook afgedekt met een deksel en laat ze rustig gaar koken.
  • Verwarm het zakje met dubbeldoel stoof op matig vuur in een klein pannetje met water dit duurt 10/15 minuten.
  • Giet de aardappels af en bewaar eventueel een deel van het kookvocht.
  • Stamp de aardappel met de boter en de groenten en voeg eventueel een beetje kookvocht of melk toe om de stamppot extra smeuïg te maken
  • Voeg de geroosterde uien en peen toe aan de stamppot en serveer samen met de runderstoof
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!