Gerecht 1: Huisgemaakte Wildstoof met stamppotje van winterpostelein

 

wildstoof met hete bliksem

Gerecht 1: Huisgemaakte Wildstoof* met stamppotje van winterpostelein

Naoberkrat recept week 47 / gerecht 1
No ratings yet
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • kookpan
  • steelpan
  • vergiet
  • pureestamper

Ingrediënten
  

Uit Onze Naoberkrat

  • 1 zakje wildstoof van Bjorn uit de eetwinkel van Mien in Doetinchem
  • 350 gram aardappelen van Dick van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 100 gram winterpostelein van Ivo van tuinderij de Zaaistek uit Hummelo

Uit eigen keukenlade:

  • scheutje melk
  • klontje boter
  • peper en zout

Instructies
 

  • zet een kookpan op met ruim water en een goede snuf zout
  • zet een steelpan water op en breng aan de kook, wanneer het kookt leg het zakje wildstoof erin en zet het vuur halfhoog
  • schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken van ongeveer 2 cm
  • kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar, giet af en laat in de pan uitstomen
  • was de postelein in ruim water en dep voorzichtig droog
  • stamp de aardappelen met een klontje boter en een scheutje melk tot puree en breng op smaak met peper en zout
  • meng de postelein door de puree en serveer de wildstoof op de puree
  • Eet smakelijk!

Tips van de chef

De geheime tip van Bjorn:

Een klein lepeltje mayonaisse frist je stamppot op en maakt deze extra smeuig

Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!