Gerecht 1: Confit de canard* met stamppot van Mien’s zuurkool

 

Gerecht 1: Confit de canard* met stamppot van Mien’s zuurkool

Naoberkrat recept Week 46: Een echte klassieker! Zuurkool stamppot met gekonfijte eendenbout. We maken het je makkelijk; de eendenbout garen wij voor je.
No ratings yet
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • kookpannen (1 groot, 1 klein)
  • bakpan
  • pureestamper

Ingrediënten
  

Uit Onze Naoberkrat

  • 2 stuks gekonfijte eendenbouten Van Mathijs van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 200 gram verse zuurkool Van Mathijs van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 600 gram aardappelen van Dick van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 50 gram roomboter van Arjan en Evelien van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 50 gram jus Van Mathijs van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem

Uit de eigen keukenkast

  • scheutje melk
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • neutrale olie om in te bakken
  • peper en zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Schil de aardappelen, snijd deze 4 gelijke delen en spoel ze grondig
  • Smelt de boter met de melk in een steelpannetje op laag vuur*

Bereiding

  • Zet de aardappels onder met koud water en breng deze met een flinke snuf zout op hoog vuur een de kook, temper het vuur en laat de aardappels rustig gaar koken gedurende 15 minuten.
  • Verwarm ondertussen een bakpan op matig vuur, verwijder de eendenbouten uit de zakjes en bak deze in een eetlepel neutrale bakolie op de huid krokant, draai de eendenbout ongeveer elke 4 minuten om om deze aan beide kanten mooi krokant te maken.
  • Laat de zuurkool kort uitlekken (tip: niet afspoelen! Dan verdwijnt ook een deel van de smaak in het afvoerputje)
  • Giet de aardappels af en voeg het room-melk mengsel toe, samen met eventueel een eetlepel mayonaise, mosterd en de zuurkool.
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Verwijder de eendenbouten uit de pan en verwarm de jus kort in de bakpan.
  • Serveer samen & geniet ervan!

Tips van de chef

*Energiebesparingstip: Doe de melk en de boter in een kom die op de kookpan van de aardappels past (zoals een au-bain-marie bereiding) en gebruik de warmte van de kokende aardappelen om de boter te smelten. 

Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!