Gepofte rode biet met lavendel, honing en verse geitenkaas met een tartelette van aardappel

Gepofte rode biet met lavendel, honing en verse geitenkaas met een tartelette van aardappel

Naoberkrat recept week 22
4 van 1 stem
Bereidingstijd 45 min
Oventijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • peper en zout
  • 2 eetlepels suiker
  • oven
  • Snijplank
  • keukenmes
  • Mengkom
  • rasp of Magimix
  • steelpannetje
  • ovenschaal of taartvorm

Ingrediënten
  

  • 400 gram rode biet van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks geitenkaas van geitenboerderij de Brömmels uit ‘t Woold
  • 1 theelepeltje gedroogde lavendel uit de keuken van Mien
  • 50 ml honing van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 500 gram aardappel v an Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 2 stuks ei van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 1 tak rozemarijn van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 2 stuks zure appel van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk

Instructies
 

De appel (eventueel 1 dag van te voren)

  • Schil de appel, snijd deze in vieren en verwijder het klokhuis en snijd deze in gelijke stukken van 0,5 cm.
  • Doe de appel samen met 2 eetlepels suiker in een kommetje en laat dit marineren. Roer regelmatig om.
  • Indien dag van te voren: dek af en zet in de koelkast, roer af en toe om

Voordat je begint:

  • Verwarm de oven op 170 graden

Aardappel tartelette

  • Schil de aardappel en rasp deze fijn of gebruik hiervoor de keukenmachine.
  • Hak de blaadjes van de rozemarijn totdat deze zo fijn is als suiker
  • Breng de aardappel op smaak met de rozemarijn en peper en zout.
  • Klopt het ei los en meng het door de aardappel en vul hiermee de ovenschaal of taartvorm tot aan de rand.
  • Bak de aardappel taart 45 minuten op 170 graden.
  • Pel de bietjes. Tip: gebruik plastic handschoentjes om rode handen te voorkomen of wrijf je handen in met een laagje (olijf)olie om het rode sap makkelijk te kunnen verwijderen nadien.

Ten slotte

  • Brokkel de geitenkaas in stukjes en meng hier de appel, honing en de lavendel doorheen.
  • Snijd de bovenkant van de bietjes af en leg hier het geitenkaas mengsel bovenop
  • Verwarm dit op het laatste moment nog even 5 tot 10 minuten in de oven.
  • Verwijder de aardappel uit de vorm en serveer hier de biet op
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!