Gele curry met spitskool en zoete aardappel

Gele curry met spitskool en zoete aardappel

Naoberkrat recept week 28
No ratings yet
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • eventueel een schepje maizena
  • olijfolie
  • eventueel wat geroosterde cashewnoten
  • een scheut witte wijn
  • zwarte peper en zout
  • 500 ml melk
  • Materialen:
  • Een hapjes pan
  • Een snijplank
  • Een keukenmes
  • Een fijne rasp
  • Een zeef

Ingrediënten
  

  • 1 stuks ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 tenen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks prei van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 0,5 stuks tot 1 rode peper (gebruik naar eigen smaak) van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks citroenblad van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks spitskool van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 bakje gele curry pasta uit de keuken van van Mien
  • 2 stuks zoete aardappel van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 stuk komkommer van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks limoen van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

Instructies
 

  • Schil de ui en snijd hem in grove blokken, pel de knoflook en hak deze fijn.
  • Snijd de peper door de helft, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn.
  • Verwijder eventueel het buitenblad van de spitskool, halveer de spitskool tweemaal (afhankelijk van de grootte vaker) en snijd in repen.
  • Snijd de prei in dunne halve ringen, was de prei goed en laat even uitlekken.
  • Kneus de citroenblad door deze te verfrommelen
  • Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit op laag vuur eerst de knoflook en en ui aan
  • Voeg naar 1 a 2 minuten de rode peper en de prei toe
  • Voeg de currypasta toe en fruit dit kort mee. Blus af met een flinke scheut witte wijn en laat hier de currypasta mooi in oplossen en eventuele aanbaksels los weken.
  • Laat de witte wijn rustig inkoken totdat het bijna helemaal is verdampt.
  • Voeg de spitskool en roer goed om.
  • Voeg de melk toe en laat het geheel rustig een half uur pruttelen. Hierdoor verdampt de melk deels en wordt het een meer “droge” curry.
  • Was de zoete aardappels goed en snijd ze in blokken van ongeveer 1x1 cm en voeg deze toe aan de curry en laat dit ongeveer 15 minuten meegaren.
  • Bind de curry eventueel een klein beetje af met wat zetmeel/maizena
  • Haal de curry van het vuur en breng hem verder op smaak met de rasp en sap van de limoen, in dunne plakjes geschaafde of gesneden komkommer, zwarte peper en zout.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!