Gele curry met rammenas, groene kool en zoete aardappel

 

naoberkrat recept Gele curry met rammenas, groene kool en zoete aardappel

Gele curry met groene kool, rammenas en zoete aardappel

Naoberkrat recept week 2
2 van 1 stem
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • olijfolie
  • eventueel wat geroosterde cashewnoten
  • een scheut witte wijn (heb je dit niet in huis? Gebruik dan bouillon)
  • zwarte peper en zout
  • Een hapjes pan
  • Een snijplank
  • Een keukenmes
  • 100 gram water per persoon

Ingrediënten
  

  • 1 stuks ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 tenen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks kleine prei van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks rode peper (gebruik naar eigen smaak) van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks citroenblad van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks groene kool van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • bakje gele curry pasta uit de keuken van Van Mien uit Doetinchem
  • 2 stuks zoete aardappel van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 stuks rammenas van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks limoen van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 300 ml melk van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren

Instructies
 

  • Schil de ui en snijd hem in grove blokken. Pel de knoflook en hak deze fijn. Snijd de peper door de helft, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. (tip: als je van pittig houdt, laat dan de zaadjes en de zaadlijsten in het gerecht)
  • Verwijder eventueel het buitenblad van de groene kool, halveer de groene kool tweemaal (afhankelijk van de grootte vaker) en snijd in repen.
  • Snijd de prei in de lengte bijna helemaal door. En was deze goed onder koud water. Schud voorzichtig het water eruit. Snijd de prei nu helemaal door en snijd in reepjes/halve ringen
  • Kneus de citroen blad door deze te verfrommelen
  • Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit op laag vuur eerst de knoflook en de ui aan
  • Voeg naar 1 a 2 minuten de rode peper en de prei toe
  • Voeg 1/2 theelepel per persoon van de currypasta toe - als je van pittig houdt kan je een extra currypasta toevoegen - en fruit dit kort mee. Blus af met een flinke scheut witte wijn (of bouillon of water) en laat hier de currypasta mooi in oplossen en eventuele aanbaksels los weken.
  • Laat het vocht rustig inkoken totdat het bijna helemaal is verdampt.
  • Voeg de groene kool toe en roer goed om.
  • Voeg de melk en water toe en laat het geheel rustig een 15 min pruttelen. Hierdoor verdampt de melk deels en wordt het een meer “droge” curry.
  • Was de zoete aardappels goed en snijd ze in blokken van ongeveer 1x1 cm en voeg deze toe aan de curry en laat dit ongeveer 15 minuten meegaren.
  • Was de rammenas en snijd of schaaf de rammenas in dunne plakken.
  • Haal de curry van het vuur en breng hem verder op smaak met de rasp en sap van de limoen, zwarte peper en zout.
  • Strooi de rammenas er op het laatst doorheen
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!