Gekonfijte riblappen met de Bjorn-BBQ-marinade met hasselback aardappel en spinazie salade

Gekonfijte riblappen met de BBQ-Bjorn-marinade met hasselback aardappel en spinazie salade

Naoberkrat recept week 18
No ratings yet
Voorbereidingstijd 12 uur
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 1 d 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • aluminium folie
  • olijfolie
  • klontje boter
  • oven
  • Snijplank
  • Koksmes
  • ovenvaste schaal

Ingrediƫnten
  

  • 1 stuk riblap van de dubbeldoel-koeien van IJsboerderij de Steenoven uit Hummelo
  • 100 ml BBQ Bjorn Marinade uit de keuken van Hotel Villa Ruimzicht
  • 2 stuks grote aardappels van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 teen knoflook van groenteteler Smits uit de Heurne
  • 200 gram spinazie van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 125 gram yoghurt van kaasboerderij Weenink

Instructies
 

Voorbereiding van de riblappen in de ochtend of de avond ervoor

  • Peper en zout het vlees en laat dit 20 minuten intrekken.
  • Leg het vlees in een vuurvaste schaal en zet deze onder met zonnebloemolie.
  • Verwijder het schil om de knoflook, snijd de knoflook door de helft en voeg deze toe aan de olie.
  • Laat het vlees 12 uur garen in een oven van 80/85 graden (als je dit direct in de ochtend doet, is het vlees precies klaar voor het avondeten en kan je de warme olie ook gebruiken om je aardappels in te garen).
  • Het vlees kan je warm houden door deze te bewaren in aluminiumfolie.
  • Tip: Als je het vlees op een ander moment gaart, bewaar dan de olie om te gebruiken voor de aardappels

Bereiding hasselback aardappels 60 minuten oven

  • Was de aardappels
  • Maak zoveel mogelijk kleine inkepingen overdwars in de aardappel en maak de inkepingen tot de helft van de aardappel.
  • Leg de aardappels in de olie en gaar deze ongeveer 60 minuten in de oven.
  • Controleer de gaarheid van de aardappel door er met een vork in te prikken.

Bereiding spinaziesalade 10 minuten

  • was de spinazie grondig en laat uitlekken of gebruik een sla-centrifuge
  • pel het teentje knoflook en pers deze in de yoghurt
  • breng op smaak met peper en zout
  • maak de spinazie aan met 3 eetlepels saus
  • gebruik de overige saus voor bij de geroosterde aardappel
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!