Gekonfijte riblappen met de BBQ-Bjorn-marinade met hasselback aardappel en groene kool

Gekonfijte riblappen met de BBQ-Bjorn-marinade met hasselback aardappel en groene kool

Naoberkrat recept week 28
No ratings yet
Bereidingstijd 20 min
Oventijd 14 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • aluminium folie
  • bakpan
  • olijfolie
  • klontje boter
  • oven
  • Snijplank
  • Koksmes
  • ovenvaste schaal

Ingrediƫnten
  

  • 1 stuks riblap van ijsboerderij de Steenoven uit Hummelo
  • 100 ml rib marinade uit de keuken van Van Mien
  • 2 stuks grote aardappels van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 teen knoflook van groenteteler Smits uit de Heurne
  • 1 stuks kleine groene kool van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

Instructies
 

Voorbereiding van de riblappen in de ochtend of de avond ervoor

  • Peper en zout het vlees en laat dit 20 minuten intrekken.
  • Leg het vlees in een vuurvaste schaal en zet deze onder met zonnebloemolie.
  • Verwijder het schil om de knoflook, snijd de knoflook door de helft en voeg deze toe aan de olie.
  • Laat het vlees 12 uur garen in een oven van 80/85 graden (tip:als je dit direct in de ochtend doet, is het vlees precies klaar voor het avondeten en kan je de warme olie ook gebruiken om je aardappels in te garen). Het vlees kan je warm houden door deze te bewaren in aluminiumfolie.
  • Als je dit op een ander moment doet, bewaar dan de olie om op een later moment te gebruiken voor de aardappels

Bereiding hasselback aardappels 60 minuten op 180 graden in de oven

  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • Was de aardappel.
  • Maak zoveel mogelijk kleine inkepingen overdwars in de aardappel en maak de inkepingen tot de helft van de aardappel.
  • Leg de aardappels in de olie en gaar deze ongeveer 60 minuten in de oven.
  • Controleer de gaarheid van de aardappel door er met een vork in te prikken.

Bereiding groen kool

  • snijd de groene kool doormidden en snijd hier dunne reepjes van
  • zet een bakpan op het vuur met een scheutje olie
  • bak hierin de groen kool bruin en knapperig
  • breng op smaak met peper en zout

Bijna klaar:

  • Smeer de riblappen in met de marinade en laat deze ongeveer 10 minuten roosteren in de oven (ook bij 180 graden).
  • Eventueel kan je tussendoor de riblappen nog een een aantal keer met een dun laagje marinade insmeren.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!