Gehaktballetjes met Stroganoffsaus en een luchtige aardappelpuree

 

naoberkrat recept stroganoff aardappelpuree

Gehaktballetjes met Stroganoffsaus en een luchtige aardappelpuree

Naoberkrat recept week 35
No ratings yet
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • peper en zout
  • 200 ml melk
  • 125 gr roomboter
  • eventueel een scheutje vodka
  • keukenmes
  • Snijplank
  • hapjespan
  • pureestamper
  • Ovenschaal

Ingredi├źnten
  

  • 200 gram dubbeldoel gehakt van IJsboerderij de Steenoven uit Hummelo
  • 1 stuks rode paprika van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 blikje tomatenpuree uit de keuken van van Mien
  • 1 teentje knoflook geschoond van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 200 gram champignons van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 500 gram aardappels van Dick Garritsen uit Toldijk

Instructies
 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden

Bereidingwijze

  • Maak het gehakt op smaak met peper en zout en verdeel dit in gehaktballetjes van ongeveer 4 cm doorsnede en laat ze afgedekt in de koelkast opstijven.
  • Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken, doe ze in een pan en zet onder met koud water en een flinke snuf zout. Breng aan de kook en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
  • Snijd de champignon in 6 parten. Schil en snijd de ui in ringen, maak de knoflook schoon en hak deze fijn of pers deze uit in een knoflookpers. Snijd de boven en onderkant van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  • Verwarm ondertussen een hapjespan met een scheutje olie en braad de gehaktballetjes om en om goudbruin. Doe ze in een ovenschaal en gaar ze verder in een voorverwarmde oven van 160 graden.
  • Zet de hapjespan weer op het vuur en voeg 25 gram boter, de ui en de knoflook toe en fruit dit aan. Voeg vervolgens de paprika en de champignon toe en laat dit mee fruiten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en verwarm deze kort mee om deze licht te ontzuren.
  • Blus dit eventueel af met een scheutje vodka en voeg 100 ml melk toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg de gehaktballetjes toe aan de saus.
  • Giet de aardappels wanneer ze voldoende zijn gegaard af en doe ze terug in de pan met 100 gram boter en 100 ml melk en stamp dit tot een hele luchtige smeu├»ge puree en breng dit op smaak met peper en zout.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!