Gadogado van kouseband bonen, spitskool, eitjes en pindakaas van de Pindakaaswinkel

 

recept naoberkrat gado gado

Gadogado van kouseband bonen, spitskool, eitjes en pindakaas van de Pindakaaswinkel

Naoberkrat recept week 27
No ratings yet
Bereidingstijd 40 min
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • olie
  • peper en zout
  • tabasco (eventueel)
  • keukenmes
  • Mengkom
  • steelpan
  • kookpan
  • Snijplank
  • koekenpan
  • dunschiller

Ingrediënten
  

  • 350 gram Kouseband bonen van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 4 stuks bospeen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuk komkommer van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 stuks eieren (let op de andere eieren gaan in een ander gerecht) van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 1 stuk spitskool van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 eetlepel pindakaas van de pindakaas winkel
  • 1 stuks limoen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 10 gram pompoenpitten van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 20 gram taugé van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 180 gram parelgerst van landgoed Velhorst uit Lochem

Instructies
 

Bereiding groenten:

  • Zet een ruime pan met water op het vuur met een flinke snuf zout om de groente in te blancheren
  • Kook de eieren 8 minuten in een steelpannetje en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in 4 parten.
  • Verwijder de kopjes en kontjes van de bonen en snijd ze eventueel door de helft.
  • Was de bospeen grondig en snijd met een dunschiller lange slierten van de wortel
  • Doe hetzelfde met de komkommer.
  • Blancheer de boontjes ongeveer 2 minuten in het water. De wortel kan je naar je eigen smaak blancheren of rauw door de salade heen mengen. Koel na het blancheren de groenten kort terug in koud water (voorkom smaakverlies en vitamineverlies door de groenten zo snel mogelijk weer uit het water te halen. Voeg eventueel ijsblokjes toe om het terugkoelen te versnellen)
  • zet nog een pan met ruim water op om de parelgerst in te koken, breng het water aan de kook, spoel de parelgerst kort onder een koude kraan en doe dit in het kokende water. Kook in 8-10 minuten gaar.
  • wanneer de parelgerst gaar is giet deze af
  • Rooster ondertussen de pompoenpitjes in een koekenpan op een laag vuur met een klein drupje olie.
  • Halveer de spitskool en snijd deze in flinterdunne repen.

De dressing:

  • Doe de pindakaas in een mengkom en voeg hier 1 dl water en 2 dl olie aan toe met wat peper, zout en eventueel wat tabasco.
  • Rasp de schil van de limoen door de dressing, rol daarna de limoen - met flink wat druk- over het aanrecht om de sappen los te maken. Snijd de limoen door de helft en knijp het sap eruit (let erop dat de pitjes niet in je dressing vallen)

Afmaken van het gerecht;

  • Meng de spitskool, boontjes, wortel en komkommer in een mengkom en breng dit op smaak met een klein beetje van de dressing en eventueel nog een snufje zout.
  • Doe de salade op een bord en giet er de dressing overheen. Strooi er vervolgens de taugé en de pompoen pitjes overheen en serveer de eieren bovenop de salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!