Zet een ruime pan met water op het vuur met een flinke snuf zout om de groente in te blancheren.
Kook de eieren 8 minuten en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in 4 parten.
Verwijder de kopjes en kontjes van de kousenband en snijd ze eventueel door de helft.
Was de bospeen grondig en snijd met een dunschiller lange slierten van de wortel (tip: voor een sierlijk effect laat je 1 cm van het wortelloof aan de wortel zitten en snijd je dit mee)
Doe hetzelfde met de komkommer.
Blancheer de kousenband ongeveer 2 minuten in het water. De wortel kan je naar je eigen smaak blancheren of rauw door de salade heen mengen. Koel na het blancheren de groenten kort terug in koud water (tip: voorkom smaakverlies en vitamineverlies door de groenten zo snel mogelijk weer uit het water te halen. Voeg eventueel ijsblokjes toe om het terugkoelen te versnellen)
Rooster ondertussen de pompoen pitjes in een koekenpan op een laag vuur met een klein drupje olie.
Halveer de spitskool en snijd deze in flinterdunne repen.