Gado Gado salade van kousenband bonen

Gado gado salade van kousenband bonen

Bereidingstijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • keukenmes
  • Mengkom
  • kookpan
  • Snijplank
  • koekenpan
  • dunschiller

Ingrediënten
  

Uit de eigen keukenkast

  • peper en zout
  • tabasco
  • olie

Ingrediënten

  • 300 gram kousenband bonen van kwekerij de Groene Schuur
  • 4 stuks bospeen van groentekwekerij Smits
  • 1 komkommer van groentekwekerij Smits
  • 2 eieren van pluimveehouderij Tomesen
  • 1 spitskool van groentekwekerij Smits
  • 2 potjes pindakaas uit de keuken van Hotel Villa Ruimzicht
  • 1 limoen van groentekwekerij Smits
  • 10 gram pompoenpitten uit de keuken van Hotel Villa Ruimzicht
  • 20 gram taugé van groentekwekerij Smits

Instructies
 

  • Zet een ruime pan met water op het vuur met een flinke snuf zout om de groente in te blancheren.
  • Kook de eieren 8 minuten en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in 4 parten.
  • Verwijder de kopjes en kontjes van de kousenband en snijd ze eventueel door de helft.
  • Was de bospeen grondig en snijd met een dunschiller lange slierten van de wortel (tip: voor een sierlijk effect laat je 1 cm van het wortelloof aan de wortel zitten en snijd je dit mee)
  • Doe hetzelfde met de komkommer.
  • Blancheer de kousenband ongeveer 2 minuten in het water. De wortel kan je naar je eigen smaak blancheren of rauw door de salade heen mengen. Koel na het blancheren de groenten kort terug in koud water (tip: voorkom smaakverlies en vitamineverlies door de groenten zo snel mogelijk weer uit het water te halen. Voeg eventueel ijsblokjes toe om het terugkoelen te versnellen)
  • Rooster ondertussen de pompoen pitjes in een koekenpan op een laag vuur met een klein drupje olie.
  • Halveer de spitskool en snijd deze in flinterdunne repen.

De dressing

  • Doe de pindakaas in een mengkom en voeg hier 1 dl water en 2 dl olie aan toe met wat peper, zout en eventueel wat tabasco.
  • Rasp de schil van de limoen door de dressing, rol daarna de limoen - met flink wat druk- over het aanrecht om de sappen los te maken. Snijd de limoen door de helft en knijp het sap eruit (let erop dat de pitjes niet in je dressing vallen)

Finishing Touch

  • Meng de spitskool, kousenband, wortel en komkommer in een mengkom en breng dit op smaak met een klein beetje van de dressing. Proef en breng eventueel verder op smaak met een snufje zout.
  • Doe de salade op een bord en giet er de dressing overheen. Strooi er vervolgens de taugé en de pompoen pitjes overheen en serveer de eieren bovenop de salade.