Frittata met groene asperges en een spinazie salade

 

fritatta naoberkrat recept

Frittata met groene asperges en een spinazie salade

Naoberkrat recept week 26
No ratings yet
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 35 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • Ovenschaal
  • fijne rasp
  • Snijplank
  • keukenmes
  • heteluchtoven
  • bekken
  • garde

Ingrediƫnten
  

Uit Onze Naoberkrat:

  • 1 bos groene asperges van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 400 gram aardappel van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 2 stuks uien van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 6 stuks eieren van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 2 takjes tijm van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 takje rozemarijn van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 150 gram gewassen fijne spinazie van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks limoen= van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Uit eigen keukenlade:

  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

Voorbereiding:

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • was de aardappelen en rasp deze met schil
  • maak de uien schoon en snipper deze fijn
  • rits de blaadjes van de tijm en rozemarijn en hak deze fijn
  • vet een ovenschaal in met olie
  • rasp de limoen en zet de rasp apart, pers de limoen uit en houd het sap apart
  • verwijder het kontje van de groene asperges en snij deze in kleine stukjes

Bereiding:

  • meng alle groente in de ovenschaal met de tijm en rozemarijn en breng op smaak met peper en zout
  • rooster de groente in de oven gedurende 20 minuten, schep halverwege om
  • klop ondertussen de eieren los met de limoenzeste en peper
  • haal de schaal uit de oven, laat de oven aanstaan
  • giet het eimengsel over de groente en bak de frittata nog eens 15 minuten in de oven
  • meng ondertussen het limoensap met een scheutje olijfolie en peper en zout
  • maak hiermee de spinazie aan
  • serveer de frittata met de rucola salade
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!