Frisse rucola stamppot met tomaten uit de oven en een worstje van Sanders Hof

 

naoberkrat week 26 recept rucola stamppot

Frisse rucola stamppot met tomaten uit de oven en een worstje van Sanders Hof

Naoberkrat recept week 26
No ratings yet
Bereidingstijd 20 min
Oventijd 10 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • hete lucht oven
  • Ovenschaal
  • koekenpan
  • stamppot stamper
  • garde
  • kookpan
  • Koksmes
  • Snijplank

Ingredi├źnten
  

Uit Onze Naoberkrat:

  • 125 ml melk van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 130 gram roomboter van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 2 stuks worstjes van de scharrelvarkens van Sanders Hof uit Etten
  • 800 gram aardappels Dick Garritsen van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 300 gram rucola Groene schuur van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 potje runderfond Van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 150 gram cherry tomaatjes van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Uit eigen keukenlade:

  • mayonaise
  • peper
  • zout
  • klontje boter
  • neutrale olie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Maak de ui en knoflook schoon en hak deze fijn
  • Schil de aardappels en snijd ze in 4 gelijke delen, was ze goed en zet ze net onder met koud water. Voeg wat zout naar smaak toe.
  • Breng dit snel aan de kook om ze vervolgens rustig gaar te koken (tip: sluit de pan af met een deksel, hierdoor kan je met minder energie hetzelfde resultaat bereiken, bovendien gaat het een stukje sneller).
  • Was en droog de rucola grondig.
  • Verwarm in een koekenpan en bak hierin de worstjes goudbruin
  • Wanneer de worstjes mooi gekleurd zijn zijn haal ze uit de pan en leg ze met de cherrytomaatjes in een ovenschaal, zet de ovenschaal nog 10 minuten in de oven
  • Fruit de ui en knoflook zachtjes in het vet van de worstjes. Voeg de fond toe in de koekenpan en breng dit aan de kook, zet het vuur zachter en laat rustig inkoken tot de fond indikt, schraap de aanbaksel van de bodem, zet het vuur uit en roer er met een garde een klontje koude boter uit de koelkast doorheen tot deze is opgelost.
  • Wanneer de aardappels gaar zijn giet je de aardappels af en voeg je de 150 gram boter en de melk toe. (Tip: De aardappels zijn gaar als je er met een vork in prikt en ze van je vork afglijden)
  • Voeg de rucola toe en stamp deze goed door het geheel.
  • En de geheim tip: voeg een theelepel mayonaise per persoon toe, dit frist het geheel op en zorgt voor extra smeu├»gheid. Stamp het geheel vervolgens door elkaar.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!